9. oktoobri ehitusfondi annetus suunatakse Rakvere kogudusele

Avaldatud 6.10.2021

Tuleval hingamispäeval, 9. oktoobril on üle Eesti adventkoguduses ehitusfondi annetus, mis seekord suunatakse Rakvere kogudusele, kes soovib tõhustada kogudusemaja küttesüsteemi.

Koguduse pastori Toivo Kaasiku sõnul on eesmärk paigaldada puuküttekatla kõrvale pelletikatel. „Praegu me peame talvel reede öösel vastu hingamispäeva ja ka muul ajal kirikus kütmas käima. Pelletikatlaga saab süsteemi automaatselt tööle panna ja me pääseksime öistest kütmistest,“ ütles Toivo. „Midagi pole parata, meie kogudus vananeb ja enam ei ole nii palju füüsilist energiat, et seda tööd teha.“ Puukatel jäetakse alles, kuna sellega kütmine on odavam. „Meil on pelletikatla paigaldamiseks valmidus olemas,“ sõnas Toivo. „Koht on olemas, korsten on olemas – see tuleb küll üle vaadata, kuna seda pole aastaid kasutatud.“

Kogudus on ka ise jõudumööda katla soetamiseks raha kogunud, projekti kogumaksumuseks kujuneb umbes kümme tuhat eurot, omaosalus sellest on suurusjärgus 6000 eurot. 

Katlast saab köetud kogu maja, ka II korrus, mille osas kogudusel on samuti tulevikuplaanid, et see saaks kord välja ehitatud. „Sellest tööst on aastaid juttu olnud, siiani oleme oma jõududega seda teinud, meie koguduse liikmed on siin ehitanud, aga kuna koroonaaeg on paljusid meie tegevusi kõvasti piiranud, siis me ei ole viimasel ajal väga selle nimel rabelenud,“ tõdes Toivo, tuues näiteks kokaklubi, mis on juba kaks aastat pausil olnud. II korrust on vaja siiski kütta, et maja seisukord hea püsiks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat