8. oktoobri annetus läheb ehitusfondi

Avaldatud 4.10.2022

Eeloleval hingamispäeval, 8. oktoobril kogume adventkogudustes üle Eesti annetuse Eesti liidu ehitusfondi. Seekordse annetuse toel on juba remonditud Rakvere kiriku II korrusel asuv korter, kuna põgenike abistamiseks oli vaja remont kiiremini ära teha.

Rakvere koguduse pastor Toivo Kaasik sõnas, et kiriku pastorikorteris ei ole juba mõnda aega elatud ja see seisis viimased ligi 15 aastat tühjana. „Kogudus hakkas seda korterit juba pea kümme aastat tagasi remontima ja kuklas on kogu aeg olnud mõte, et kogudus tahab, et sellest korterist oleks sotsiaalses ja vaimulikus plaanis kasu.“ Toivo selgitas, et kui veebruaris algas Ukrainas sõda, siis tekkis kogudusel mõte, et võtame sinna korterisse elama ukraina perekonna. Enne tänavu kevadet oli neljast toast remonditud kaks. „Üks koguduseliige ütles, et teeb ühe toa kiiresti valmis – oma kuludega, ja me otsustasime kogudusega, et teeme siis korteri lõpuni valmis,“ rääkis Toivo ja lisas, et maikuus kolis korterisse Ukrainast põgenenud kuueliikmeline perekond.

Kuna annetuste kalenderplaan kinnitati aasta alguses ja juba siis oli teada, et oktoobrikuine annetus suunatakse Rakvere kirikumaja teise korruse korteri remondiks, siis palus Rakvere kogudus nende vahendite eraldamist varem, et korteri remont kiiremini lõpetada – sel hingamispäeval saame toetada nende kulude katmist ehitusfondist. „Korter sai aprilli keskpaigaks valmis,“ sõnas Toivo. „Siin elab perekond, kes on pärit Mariupolist, lahingute piirkonnast. Neil oli hea meel, et neil on siin omaette elamine, seni elasid nad Toila hotellis.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat