Peakonverentsi töökoosoleku messil saab osaleda virtuaalselt

Avaldatud 21.10.2021, allikas Adventist Review

Oktoobri teisel nädalal toimunud seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi aastakoosoleku viimasel koosolekul rääkisid laekur Paul Douglas ja abilaekur Tim Aka (pildil) uuest virtuaalsest messist, mis avatakse PK töökoosolekul 2022. aasta juunis.

„PK töökoosolek pidanuks toimuma 2020. aasta suvel, kuid see lükati edasi 2021. aasta maisse,“ rääkis Douglas. „Koos edasilükkamise otsusega otsustati PK töökoosolekute traditsiooniline mess korraldada virtuaalselt. Nagu te teate, lükati ka 2021. aasta töökoosolek edasi. Virtuaalse messi korraldusmeeskond ei kaotanud julgust, ettevalmistusaja lisandumine andis idee korraldada üleilmne virtuaalne laager.“

Esimene üleilmne koguduse laager toimus 2021. aasta 19.–23. mail, sellel osales paar tuhat inimest kogu maailmas. Toimus üle 400 seminari, mille teemad olid näiteks teoloogia, haridus, misjonitöö ja tervis. Messihallis oli üle 100 interaktiivse näituse.

Esimene omataoline ettevõtmine loeti õnnestunuks ja selle põhjal said korraldajad kogemusi, mida tulevikus teisiti teha, seega avatakse virtuaalne mess ka 2022. aastal St Lousises toimuva PK töökoosoleku ajaks.

„See virtuaalne mess tekitab palju elevust,“ ütles Aka. „Me püüame üles ehitada süsteemi, mis võimaldab kogudusel kokku saada hoopis uuel moel ja mis meid uuel moel ka ühendab – nii koguduse liikmeid, juhte, koguduse ettevõtteid ja organisatsioone. Seda mitte ainult üheks ürituseks, vaid terve aasta vältel. Sel platvormil saab jagada materjale ja sisu viisil, mida me ei ole varem kasutanud.“
Aka sõnas, et üks uusi keskkondi on Adventist Collective – veebigalerii, kus on sadu esitlusi ja salvestusi, millele globaalse laagrikoosoleku osalejad igal ajal ligi pääsevad.

Aastakoosolekul näidatud video andis üksikasjalikumat teavet. „Adventist Collective loob ühistööplatvormi, kus koguduse organisatsioonid kogu maailmast saavad jagada oma liikmete, juhtide ja usuotsijatega erinevaid materjale. Esitlused, mida üleilmsel laagrikoosolekul näidatakse, jäävad avatuks ka pärast laagri lõppemist. Collective jääb kasulikuks vahendiks, tänu millele saame edendada internetimisjonit nii kohalikus koguduses kui ka virtuaalsetel sündmustel,“ selgitati videos.

Suuremahuline PK 2022. aasta töökoosoleku mess annab osalejatele võimaluse osaleda igas messiboksis ja tegevuses, mida nad koha peal olles teha ei saaks.

„Kui külastajad veebiboksi tulevad, tervitatakse neid lühikese tervitusvideoga. Boksi tegijad teavad, millal külaline saabub, ja nii saab temaga tekstisõnumi või video kaudu suhelda reaalajas. Näitustelt saab materjale, videoid, esitlusi ja seminare,“ selgitati tutvustavas videos.

Lisaks boksidele on messil ka turg, kus külastajad saavad osta näiteks raamatuid, tervisetooteid, riideid ja mängida interaktiivseid mänge.

Kogudusejuhtide sõnul on see esimene kord PK ajaloos, mil koroonaviiruse tõttu „julgustatakse osalejaid mitte kohale tulema, seda nende enda tervise ja turvalisuse kui ka koguduse kaitsmiseks. Töökoosoleku ajaks ei ole organiseeritud teisi kohapeal toimuvaid sündmusi peale PK töökoosoleku nõupidamiste.“

PK töökoosolek toimub 2022. aasta 6.–11. juulini, kõik info töökoosoleku ja virtuaalse messi kohta ilmub PK töökoosoleku ametlikul kodulehel.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat