Ukrainlased otsivad pelgupaika sealsetest kirikutest, ka adventkirikute vahendid on otsakorral

Avaldatud 15.3.2022, allikas Adventist Review

Adventist Mission teeb ettevalmistusi, et aidata Ukraina seitsmenda päeva adventistide kogudusi, kes võtavad vastu sõja eest põgenenud kaasmaalasi, kes vajavad peavarju, toitu, transporti ja muud hädavajalikku.

Adventist Mission kogub raha oma algatuse Hope in Crisis (Lootus kriisi ajal) kaudu – selleks esitas abipalve Adventist Missioni juht Ukrainas Leonid B. Rutkovskiy. Adventist Missioni planeerimisosa juht Jeff Scoggins sõnas, et loodud on uus fond, mille kaudu kogutakse Ukrainale regulaarselt raha.

„Kui me saame aidata inimesi seal, kus nad kõige rohkem abi vajavad, siis on aeg tegutsemiseks,“ ütles Scoggins. Ukraina kirikutesse saabub igal õhtul 50–100 inimest, seda alates sõja puhkemisest 24. veebruaril.

„Inimesed tulevad meie kirikutesse otsima turvalist paika,“ ütles Rutkovskiy. Koguduse liikmed jagavad inimestele toitu, majutavad neid ja viivad pommitamise piirkondadest turvalisemasse paika või piirile.

„Kõik Ukraina koguduste pastorid on praegu Ukrainas ja kõigil on käed-jalad tööd täis,“ sõnas Rutkovskiy. Adventkogudusel on Ukrainas 784 kogudust ja sealne koguduse liikmeskond on 43 300 inimest. Alates 24. veebruarist on riigi 44 miljonist elanikust põgenenud üle kahe miljoni inimese.

Adventist Mission, mille eesmärk on rajada üle maailma uusi kogudusi, lõi Hope in Crisis fondi pärast 2001. aasta 11. septembrit. „Oleme seda fondi kasutanud juhtudel, kui kusagil on lahvatanud kriis,“ sõnas Adventist Missiooni kommunikatsioonijuht Rick Kajiura. „Kui kriis tabab, peame me inimesi aitama seal, kus oleme ja kuhu oleme rajanud kogudusi.“

Praegu, kui Ukraina kogudustel on vahendid otsa saamas ja koguduseliikmed aitavad kõigega, millega saavad, tuleb appi ka Adventist Missioni selleks otstarbeks loodud fond. „Meie enda isiklikud ja koguduse vahendid on otsa saamas,“ ütles Rutkovskiy.

Meie, Eesti adventkoguduste liikmed ja sõbrad, saame Ukraina õdesid-vendi ja teisi sealseid inimesi abistada ADRA kaudu.

Eestisse jõudnud põgenike abistamiseks anna endast märku siin. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat