Hiroshima adventakadeemia koor palvetab Ukraina eest lauldes

Avaldatud 22.3.2022

Hiroshima adventkoguduse akadeemia koor palvetab Ukraina sõja pärast viisil, mida seal kõige paremini osatakse: lauldes ja Issandat ülistades. 9. märtsil YouTube’i postitatud videot vaadati esimese 24 tunni jooksul pea 5000 korda.

Videos kannab koor sini-kollaseid rüüsid, mis kattuvad Ukraina lipuvärvidega, koor esitab filipiini helilooja Paulo K. Tiról laulu „Still, We Sing Alleluia”. Video alguses on sõnum õpiastelt ja õpetajatelt: „Me palvetame Ukraina olukorra pärast. Olgu Jumal neile sel keerulisel ajal ligi ja andku neile rahu. Me saadame oma palved teele ülistusega.“

Tiról kirjutas selle laulu sõnad ja meloodia pandeemia puhkedes 2020. aasta alguses. Laul algab sõnadega „Läbi pisarate – halleluuja, oma hirmudes – halleluuja“. Laul jutustab Jumala armastuse võidust, mille osaks me saame Jeesuses. „Issand on üles tõusnud ja surma ära võitnud, Temas tunneme ära valguse ja elu ja armastus võidab,“ on laulu sõnad.

Satoshi Kitabayashi, adventakadeemia direktor, sõnas, et kool asub väga lähedal sellele kohale, mida 76 aastat tagasi tabas aatompomm. Ta sõnas, et see on jätnud väga suure valu. „Paljud Hiroshima inimesed on soovinud kaua aega rahulikku maailma ja me oleme teinud palju tööd selle nimel, et tuua siia maailma rahu.“

Kitabayashi meenutas prohvet Jeremija sõnu Piiblis: „Sest mina tunnen mõtteid, mis ma teie pärast mõlgutan, ütleb Issand: need on rahu, aga mitte õnnetuse mõtted, et anda teile tulevikku ja lootust.” (Jr 29:11)

„Alates pandeemia puhkemisest on meie kooli koor tootnud palju muusikavideoid ning me oleme riputanud oma kooli YouTube’i kanalile ka tunnistusi. Me valmistasime selle video inimestele, kes kannatavad Ukraina olukorra tõttu, ja me soovime, et sõda lõpeks peagi ning inimesed saaksid rahu,“ sõnas Kitabayashi.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat