Perekonna ühtsuse nädal "Taastame perekonna altari". Reede

Avaldatud 9.9.2022

Hingamispäev - eriline päev

Saag

“Armasta Issandat, oma Jumalat, kõigest oma südamest ja kõigest oma hingest ja kõigest oma väest!” 5 Ms 6:5

 

LUGEMISMATERJALI PÕHISÕNUM

Hingamispäev, abielu ja perekond käivad Piiblis käsikäes. Abielu (ja perekond) oli esimene Jumala poolt loodud institutsioon loomisloos ning hingamispäev oli teine institutsioon mille Ta pühitses loomisnädala lõpus, mälestusmärk tunnistamaks Jumalat Loojana. Hingamispäev on Piiblis väga tähtis päev ja peaks olema eriline päev nende inimeste elus, kes armastavad ja usuvad Jeesust.

Sotsiaalmeedias kipuvad inimesed jagama oma arvamust kõige suhtes - põhinedes vahel “faktidel”, mida nad on kusagilt lugenud või kuulnud. Sageli on hingamispäeva kohta jagatav informatsioon nagu sotsiaalmeedia postitus, mis põhineb pigem kellegi arvamusel sellest, mida keegi ütles, kui sellel, mida inimene omandab Jumala sõna põhjalikul uurimisel. 

Meie jaoks on tähtis teada erinevust informatsiooni  ja väärtuste vahel, mis tulevad Jumalalt - universumi Loojalt - ja eristada teadmisi, mis tulevad mujalt. See, kuskohast mingi mõte väärtuse omandab, määrab ära, kui väärtuslik see meie jaoks on. See tähendab, et iga idee algallikas on väga oluline, sest see määrab ära, kas me peaks seda tõsiselt võtma või lihtsalt eirama. 

 

KAEVU SÜGAVAMALE

Jumal puhkas seitsmendal päeval. 

Loe 1 Ms 2:1-3, 2 Ms 20:8

 

Testi küsimused, mida New Yorgi linna taksojuhid peavad tööle saamiseks läbima, on vähendatud 80-lt ainult 10-le. Jeesus tegi kümne käsuga midagi sarnast. Tänu tehnoloogiale, mis on võimaldanud meile juurdepääsu GPS-ile, ei ole taksojuhtidel enam vaja linna väga hästi tunda. GPS-i abil on sihtkohad lihtsalt leitavad linna tegelikult tundmata. Pikaaegsed takso kliendid pole aga kindlad, kas see süsteem neile meeldib: ”Kui ma istun taksosse ja taksojuht ei tea, kus asub kuulus Manhattani pilvelõhkuja The Empire State Building, siis on see naeruväärne. See on sama hea, kui palgata kokk, kes pole kunagi riisi keetnud.”

 

Kui kirjatundja tuli Jeesuse juurde (Mk 12:28) ja küsis milline käsk on suurim, vastas Jeesus 5. Ms 6:5 tsiteerides: “Armasta Issandat, oma Jumalat, kõigest oma südamest ja kõigest oma hingest ja kõigest oma väest!” 

Jeesus võttis neli esimest käsku kokku öeldes, et tõeline käskude eesmärk oli alluda Jumalale kõiges - see on see, mida tähendab Jumala armastamine. 

Algaja taksojuht, kes kasutab sihtkohta sõitmiseks GPS-i, võib jõuda küll kohale, kuid kas tema GPS-i suutlikkus on võrreldav kogenud taksojuhiga, kes tunneb põhjalikult linna igat nurka.

 

Seega, hingamispäeva mõistmine tähendab saada aru, et Jumal andis selle meile abivahendiks, et võtta pika töö- ja koolinädala lõpus aeg maha ja taasühendada end Temaga. Hingamispäev on Jumala kingitus inimestele, et võiksime kogeda puhkust, taastumist, uuendust ja kummardada Loojat. Hingamispäev oli antud märgiks Jumala ja Tema rahva vahel- märk nende allumisest Jumalale kui nende Päästja ja Isand.

Täpselt see juhtus Eelijaga Karmeli mäel 1. Kun 18: 21,30. Kuna Iisraeli rahvas oli pööranud Jumalale selja ja oli lõpetanud oma peredega regulaarse hingamispäeva pühitsemise ja Jumala kummardamise, valmistus Eelija selleks, et astuda neile vastu selle pärast, mida nad teevad.

Ta kutsus Iisraeli rahvast üles tegema otsus, keda nad tahavad kummardada- Jumalat või Baali. Ja ta taastas Jumala altari, sest see oli lagunenud, et Iisraeli lapsed võiksid taas juurutada harjumust, et kummardada tõelist taeva Jumalat.

Julgustame sind valima täna  Jumal, olles kuulekas Tema käskudele, eriti hingamispäeva pühitsemisele, sest Jumal seadis selle juba aegade algusest. Ehitagem üles oma perekonna altarid, kui need on lagunenud.

 

PALVE

Kallis Jumal, tahame Su tahet täita, kuuletudes Sinu käskudele. Aita meil kogeda Sinu kohaloleku väge, et võiksime kogeda Sinu väge oma elus. Aita meil valida Sind täna ja iga päev. Päästa meid, kui tuled viima oma lapsi taevasse. Jeesuse nimel, aamen.

 

PANE SEE PRAKTIKASSE

Piibli väljakutse

Korrake koos perega meelespeetavat salmi. Jaga seda sõbra või naabriga.

 

Pere arutelu

Mis teeb hingamispäeva eriliseks päevaks?

Kas me unustame vahel:“Pea meeles, et sa pead hingamispäeva pühitsema?” (2 Ms 20:8). Kuidas me saame hingamispäeva meeles pidada?

Kas sa tunned, et hingamispäev on kingitus sinu taevaselt Isalt, kes sind armastab ja tahab, et sa naudiksid rikkalikku elu maa peal ja uuel maal?


 

PEREKONNA ALTARI TAASTAMINE

 

Otsusta perega, kuidas muuta hingamispäev eriliseks. 

pane paika reedeõhtune ülistushetke aeg päikeseloojangul, tervitamaks hingamispäeva ja planeeri ettevalmistuspäev ainult hingamispäeva ettevalmistamiseks, et sa võiks pühenduda osadusele Jumalaga ja olla Temaga osaduses nagu perega, selmet olla hõivatud nende asjadega, mis ei too sind Jumalale lähemale ega tugevda sinu suhet Temaga.

otsi võimalusi muuta hingamispäev eriliseks ja tähista rõõmu, mida sa koged ning jaga seda üksteisega päikeseloojangul hingamispäeva ära saates, tänades Jumalat puhkepäeva eest ja võimaluse eest olla osaduses üksteisega, teenida Jumalat ja jagada tunnistusi Jumalast oma naabritele ja sõpradele.

tänapäeva perede ajagraafik kipub tihti olema nagu “orav rattas”. Hingamispäev on kingitus Jumalalt, mis pakub mõnusat puhkuse oaasi. Harjumuste juurutamine, mis meenutavad meile puhkepäeva lähenemisest, võib aidata meil valmistada ette oma meeled selleks eriliseks ajaks. Võime treenida oma ajusid valmistuma ette hingamispäevaks, juurutades harjumusi, nagu näiteks kodu korda seadmine, kirikuriiete valmis panek, leiva ostmine või küpsetamine, erilise toidu söömine või lemmikute ülistuslaulude laulmine. Võtke näiteks mõni Piiblilugude raamat, mida loetakse ainult reedeõhtusel ülistushetkel ja juurutage muid hingamispäeval tehtavaid tegevusi, mis aitavad hingamispäeva pidamisest teha erilise aja teie peredes.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat