Käivad ettevalmistused lastelaulude plaadi üllitamiseks

Avaldatud 17.8.2021

Lisaks lastejuttude raamatu kokkupanemisele ja väljaandmisele on seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu lastetöös käimas veel üks suurem projekt – töös on lastelaulude plaat.

Lastelaulude plaadi mõte tekkis vajadusest, ütles lastetöö juht Aiki Pärna. „Rääkisin ühe ja teisega, et vaja oleks kristlike lastelaulude plaati ja Helinil oli sama mõte,“ rääkis Aiki mõtte idanemise kohta.

Lastelaulude plaadile tuleb üle 20 laulu, umbes pooled lauludest, 13 laulu on uued – saadud möödunud aasta lastelaulude konkursilt. Osa laule laulab mudilaskoor, teise osa lastekoor, lapsi saadab saatebänd. Samuti tuleb plaadile mõni soololaul.

Suve jooksul on lapsed lauluharjutustel juba mõned korrad kokku saanud, et koos laule õppida ja juhendajate käe all salvestamiseks valmistuda. Mudilasi juhendab Helin Kalmus, lasteansamblit Helerin Lehtla. Saatebändis on Rein Kalmus klahvpillidel, Toomas Lukk akustilisel kitarril, Sander Kalmus basskitarril ja Meelis Lehtla rütmipillidel, osades palades mängivad kaasa ka Kristjan Kalmus flöödil, Mervi Kalmus viiulil ja Tiit Lukk tšellol. Plaadi helindaja ja salvestaja on Johannes Lõhmus.

„Meil on suur osa saatepalasid juba stuudios lindistatud,“ ütles Aiki ja lisas, et laste salvestused on septembri ja oktoobri lõpus. Pärast stuudios laulmist on vaja veel materjalidega tööd teha.

Selle kohta, et lapsed ise endale plaadi teevad, sõnas Aiki, et see on üks suuri eesmärke seoses plaadiga. „Eesmärk on lapsi kaasata, et nad ise laulavad ja näevad nii koguduse tööd ka teise nurga alt ja saavad sellesse panustada. See plaat ühendab neid ja kunagi saavad nad sellele tagasi vaadates öelda, et meie tegime selle plaadi koos.“

Aiki väljendas lootust, et plaat valmib järgmisel aastal toimuvaks 20. laste laulupäevaks ja see saab olema kena kingitus enda või sõprade perede lastele.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat