Adventkogudus edendab noorte lugemust

Avaldatud 23.11.2022, allikas Adventist Review

Sajad noorukid osalesid Põhja-Kolumbias kogu Inter-Ameerika divisjoni hõlmavas lugemisvõistluses, mis kulmineerus lõppürituse ja võitjate väljaselgitamisega. Algatuse, mille eesmärk oli motiveerida lugema vaimulikke raamatuid, korraldas seitsmenda päeva adventistide koguduse Põhja-Kolumbia koguduste liidu laste ja noorte tööharu.

„Selle algatuse üks peamisi eesmärke on, et lapsed loeksid meie koguduse raamatuid, sest seal on tarkust," ütles Põhja-Kolumbia liidu laste ja noortetöö juht Zoaida Pérez. Ta lisas, et tänavune lugemisalgatus oli esimene omataoline ning see hõlmas 12–17aastaseid lapsi kogudustes ja koguduse koolides. Noored lugesid Alejandro Medina kirjutatud ja Mehhikos GEMA toimetuse poolt välja antud raamatut "The Party Boy". Raamat põhineb Vana Testamendi kangelase Simsoni lool.

„Sellise võistlusega kasvab motivatsioon ja me loodame, et kui me kõik noorte heaks pingutame, luues vahendeid, mille eesmärk on neid harida ja aidata, täidame [Jumala] missiooni," ütles Medina, kes oli lõppvõistluse peaesineja.

Ligi 300 inimest kogunes 24. septembril Medellini botaanikaaeda, et vaadata suurt finaalvõistlust ja elada kaasa kaheksale finalistile, kes esindasid kohalikke piirkondi. Osalesid ka mitmete adventkoolide õpilased. Lisaks võtsid 320 õpilast ühest riigikoolist kohustuse lugeda raamatut õppeaasta jooksul tänu adventistist õpetajale, kes neile lugemisalgatusest rääkis, ütles Perez.

Aasta alguses oli võistlustules üle 480 osaleja, kes esindasid oma kogudusi ja ringkondi, sellele järgnes liidu tasandi konkurss. Esikoha saavutas Ida-Kolumbia koguduste liitu esindanud 15-aastane Brenda Cortéz, kes vastas kõige kiiremini ja kõige rohkem küsimusi õigesti, talle järgnesid Mariana Márquez Edela-Kolumbiast ja Sebastian Rincón Lääne-Kolumbiast.

„Selle raamatu lugemine on aidanud mul areneda, sest see annab meile suurepärast õpetust. Hoolimata sellest, et Simson tegi vigu, ilmnes tema elus Jumala halastus ja andestus," ütles Elizabeth Méndez, San Andrési saare adventkooli esindanud õpilane.

Lapsevanem Duván Oquendo meelest on oluline noortele lugemisharjumust sisendada. „Minu poeg omandas seda raamatut lugedes palju teadmisi, ta õppis, kuidas Simson tegi vigu, sest ei kuuletunud Jumalale ja oma vanematele," ütles Oquendo. „Kui meie lapsed õpivad selliseid raamatuid lugema, omandavad nad põhimõtteid ja väärtusi, mis on neile väga kasulikud."

„Selle ürituse tulemused olid positiivsed ja huvitavad ning kutsusid juhte üles jätkama tööd noorukite heaks, et ka nemad saaksid arendada suhet Jeesusega ja olla valmis elama temaga koos taevas," ütles Perez.

Laste ja noortejuhid valivad praegu raamatut, mida lugeda 2023. aastal.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat