GYC (Generation Youth for Christ) noortekongress Riias

Avaldatud 22.8.2023, autor Merike Suits

9.–13. augustini toimus Riias ATTA konverentsikeskuses GYC noortekongress. Seal osales ligikaudu 700 inimest, kes olid pärit enam kui 40 riigist. Ürituse korraldajad valisid mototekstiks 1. Peetruse 2:9, mis ütleb: „Teie aga olete „valitud sugu, kuninglik preesterkond, püha rahvas, omandrahvas, et te kuulutaksite tema kiidetavust”, kes teid on kutsunud pimedusest oma imelisse valgusse“. Sellest lähtuvalt oli ürituse läbiv teema „A chosen generation“ („Valitud sugu“).

Igal hommikul ja õhtul koguneti ühisteks teenistusteks kõnede, palvete, laulude ja misjonivideotega. Põhirõhk oli pandud jutlustele, mille sisu lähtus kongressi üldteemast, käsitledes tugevalt pühendumise, palve ja misjonitöö teemasid. Kokku oli teenistustel kolm kõnelejat: ühe Riia koguduse pastor Mārtinš Subatovičs, Inglismaal asuva PEACE misjoniorganisatsiooni direktor Craig Gooden ja ajakirja Ministry peatoimetaja Pavel Goia. Nende kolme mehe vahel olid ära jaotatud 9 teenistuste aega. Kõned olid küll pikad ja intensiivsed, kuid kogemuslood ja näited elust enesest hoidsid tähelepanu terve aja üleval. Pärast teenistusi kogunesid noored väikegruppidesse, et kuuldud sõnumit arutleda. Selleks olid koostatud materjalid teemakohaste kirjakohtade ja põnevate küsimustega. 

Teenistuste ülistustiimid olid kokku pandud kohalikest Läti noortest. Lisaks klaverile osalesid üldlaulude saateansamblis viiulid, tšello, harf, trompet ja flööt. Koos lauldi adventistidele tuttavaid n-ö musta lauliku laule ning kongressi tarbeks kirjutatud teemalaulu.

Neljapäeval ja reedel sai osaleda erinevates töötubades ning reede õhtupoolikul jäeti osalejatele aega tutvumiseks Riia linnaga. Käsitleti mitmeid olulisi vaimulikke teemasid. Seminari vormis arutleti erinevate inimeste juhtimisel muuhulgas lõpuaja sündmuste, pühamu ja hingamispäeva üle. Lisaks sügavatele vaimulikele loengutele ja aruteludele oli ka praktilisi töötubasid. Palju noori leidis tee sotsiaalmeedia mõjude töötuppa ja sõltuvuste töötuppa. Toitumise töötoas valmistati koos tervislikku toitu ja räägiti Jumala kavandatud dieedist. Üheks kõige populaarsemaks töötoaks osutus suheteteemaline töötuba, mida viisid läbi Craig ja tema abikaasa.

Nagu tavapärasel hingamispäeva hommikul kogudustes, toimus ka kongressil hingamispäevakool ja jumalateenistus. Õppetükitund oli korraldatud hübriidvormis pooleldi paneeldiskussioonina ja pooleldi grupiaruteluna. Sel viisil sai rahvarohkel üritusel kuulata nii kellegi teise mõtteid kui ka enda omi teistega jagada. Jumalateenistusel oli tähtis koht muusikal nii üldlaulude kui esinemiste näol. Eriti suurejoonelise mulje jättis kohalik Läti koor.

Hingamispäeva pärastlõunal said soovijad osaleda misjoniüritusel. See koosnes erinevatest rühmadest, kes kõik läksid linna peale laiali. Kesklinnas jagati raamatuid ja kutseid rajaleidjate klubisse ning lauldi. Konverentsikeskuse ümbruses said soovijad osaleda palvejalutuskäigul, mille käigus palvetati inimeste eest, keda tänaval kohati. Misjoniüritusest osavõtjate sõnul kogeti jumalikku ligiolu inimestega suhtlemisel kogu pärastlõuna käigus.

Kongress lõppes pühapäeva lõunal. Hommikusse mahtus hommikune teenistus, küsimuste-vastuste voor ja lõputeenistus. Nende tegevuste käigus tehti kokkuvõte nädala jooksul kogetust ja nauditi veel viimast korda koos teemalaulu laulmist ning õlatunnet.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat