Tagasivaade tüdrukute laagrile

Avaldatud 21.8.2014, autor Ly Kaasik

15.–17. augustil toimus Olustveres, Oskar ja Anelle Noorkõivu talus tüdrukute laager, kus osales 13 tüdrukut. Laagri teemaks oli „Uinuv kaunitar“ ning põhiliselt keskenduti tähendamissõnale kümnest neitsist.

Reede õhtul, laagri avamisel, jutustas Annely tüdrukutele loo uinuvast kaunitarist ja selgitas, et samamoodi nagu uinunud printsess ootas oma printsi, ootame meie taevast Kuningat. Erinevalt kaunitarist muinasjutus ei saa me aga oodates magada, vaid meile on antud tähtis ülesanne – teha teistele head ja tuua neid Jumala juurde.

Iga laagrisse tulnud tüdruk sai endale ka karbikese, mis oli lahti tehes nii laulik kui salmikaardivihik, ja kolm sulge. Suled pidi igaüks andma laagri lõppedes inimestele, kes olid talle selle nädalavahetuse jooksul kõige rohkem head teinud.

Avamisele järgnesid tutvumismängud. Lisaks üksteise tundmaõppimisele tegid tüdrukud õhtu jooksul tutvust ka Noorkõivude koera, Prootoniga, kellest sai kiiresti kõikide lemmik.

Laupäeva hommikul, pärast Ruthi tehtud huvitavat piiblitundi, võisid kõik soovijad minna jalutuskäigule lähedalasuva järve äärde. Teekond edasi-tagasi oli küll kuus kilomeetrit, aga isegi kõige noorem laagriline, kes oli seitsmeaastane, sai sellega hakkama.

Lõuna paiku toimus maastikumäng, kus osalejad said ennast proovile panna nii kiiruses kui ka osavuses. Mängu eesmärk oli korjata kontrollpunktidest mitmesuguseid esemeid ja panna neist kokku töötav taskulamp. See sümboliseeris tarku neitsisid, kes oma õlilampe põlemas hoidsid.

Õhtul võisid tüdrukud meisterdada endale ka oma isiklikud lambid. Selleks tuli klaaspokaalile teha pisike paberist lambikuppel ning kui pokaali teeküünal pandi, meenutas see väikest laualampi.

Aga laupäeva põnevaim osa oli kindlasti tähetorni külastamine. Kõigepealt jutustas Anelle pisut tähetornist ja sellest, kuidas see alguse sai. Seejärel rääkis Oskar meile füüsikast ning tegi oma jutu illustreerimiseks palju huvitavaid katseid. Umbes tunni aja jooksul nägime minitornaadot veepudelis ja kahurit, mis tulistas suitsurõngaid, võisime elektrigeneraatoriks ehitatud rattaga sõites lampe põlema panna, saime üht-teist teada pöörlemise mõjust kehadele ning õppisime natuke paremini tundma lihtmehhanisme ja jõuülekannet. Kõik, kes julgesid, said endale elektri abiga ka uue soengu pähe – kui inimene elektriliselt laadida, tõusevad tal juuksed peas püsti.

Pärast keskööd läksime torni kõige ülemisele korrusele, kus asub teleskoop. Kuigi päeva jooksul oli vahepeal sadanud, oli öö õnneks kuu vaatamiseks piisavalt selge.

Pühapäeval külastasime Olustvere keraamika- ja klaasikoda, kus saime ka ise klaasi kaunistamist proovida. Pärastlõunal kutsuti meid veel väikesele sünnipäevapeole. Kuna Prooton pidi järgmisel päeval üheaastaseks saama, soovisime kõik talle õnne ja laulsime sünnipäevalaulu.

Laagri lõpetamisel sai iga tüdruk kingituseks Uue Testamendi ja pisikese südame. Lisaks toimus sulering, kus oli kõigil võimalus meelde tuletada, mida head on neile nädalavahetuse jooksul tehtud.

Minu meelest jäid osalejad laagriga väga rahule. Kõik leidsid endale uusi sõpru ja õppisid ka Jumalat paremini tundma ning üsna mitu tüdrukut ütles, et järgmisel aastal tahaksid nad jälle laagrisse tulla.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat