Detsembri Meie Ajas

Avaldatud 6.12.2018

Aasta viimase Meie Aja fookuses on laste kasvamine koguduses. Teise suurema teemabloki moodustab adventkoguduse uskumuse uurimine: mis saab inimesest pärast surma?

Fookusesse on Balti uniooni lastetöö juht Alla Nõmmik kogunud koguduses kasvanud eri vanusegruppide täiskasvanuilt meenutusi lapsepõlveaja kohta koguduses – nii saab lugeja päris toreda ja hea pildi sellest, kuidas lapsed end koguduses eri aegadel on tundnud ja mida endaga täiskasvanuellu kaasa võtnud. Eesti liidu lastetöö juht Allan Randlepp küsib, kas emade-isade kogudus on ka nende laste kogudus ja kas emade-isade Jumal on ka laste Jumal. Balti uniooni esimees David Nõmmik räägib enda kristlikust kasvatusest ja kodustest mõjudest. Nende teemade juures on võimalus mõtteis minna tagasi oma lapsepõlvekogudusse (kui see on olemas) ja kriitiliselt analüüsida praegust kogudust, kus lastel on oma osa või siis ei ole – viimasel juhul miks ja kas midagi saaks muuta.

Rubriigis Sügavamale uurime seekord adventkoguduse arusaamist inimese elu lõppemisest ja surnute olukorrast. Eri nurga alt teemat käsitlevad tekstid viivad meid tagasi päris algusesse: "Arutluskäik sellest, kuidas me siit välja pääseme, peaks algama küsimusega, kuidas me siia sattusime.” ja aitavad meil toime tulla kaotusvaluga parema tuleviku ootuses: „Surm on unenägudeta uni, mis tundub nagu silmapilk. Meie liikumine surmast igavesse ellu on meie jaoks vaevumärgatav.”

Ajakirjas on intervjuu Delfredi ja Hannah’ga, kelle kahe aasta pikkune misjonäritöö Eestis hakkab lõpule jõudma. Delfred ja Hannah vaatavad tagasi Eestis kogetud tõusudele ja ka mõõnadele ning esitavad üleskutse kõigile lugejaile: „Tee midagi Jeesuse heaks, enne kui Ta tuleb!”

Ka jõuluajal on ajakirjas oma osa. Mervi Kalmus kutsub otsima jõulude teistlaadi mõtet: „Sama oluline kui rahanumbrid minu pangakontol on minu mõtteviis. Tegelikult on mõtteviis veelgi olulisem.” Teises jõuluhõngulises artiklis võrdleb autor Jeesuse lihakssaamist muusika olemusega: „Ajuti tundub, et sõnadest ei piisa ja ilmutusliku hetke sügavuti tabamiseks on hädasti tarvis muusikat.”

Pererubriigis manitseb Anne Vahtramäe võtma perekonna tarvis aega sama tõsimeelselt, nagu me teeme seda oma tööde ja kohustuste kalendrisse sättimisel.

Ajakirjas on lisaks veel Silmatera lastele, tervisejuttu: Allan Randlepp uurib edasi Ellen White’i tervisenõuandeid, Külli Keele viimane epiloog, Kompassi tegemistest Meeri Martinsoni sule läbi ja Kogemuste kotike.

Meie Aega saab osta kogudustest üle Eesti ja e-poest (nii paberil kui pdf-formaadis) alates 8. detsembrist. Ajakirja üksiknumber maksab 2 eurot. Veel saab tellida kogudustes ajakirja ka järgmiseks aastaks, mil aastatellimuse maksumus on 25 eurot ja ajakirja üksiknumber 2,5 eurot.

Järgmine ajakiri jõuab kogudustesse 12. jaanuaril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat