Liidu nõukogu koosolek 14.07.2019

Avaldatud 15.7.2019

Pühapäeval, 14. juulil sai Tallinnas Terve Elu Keskuses kokku Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu juunis toiminud peakoosolekul valitud nõukogu uus koosseis.

Kuu aega liidu esimehe ametis olnud Andres Ploompuu jaoks oli see esimene nõukogu koosolek, mille juhataja ta oli. Andres alustas mõtetega möödunud laulupeost ja eelseisvast tööperioodist, lugedes Piiblist Pauluse kirjast galaatlastele 3:26–28, kus Paulus kutsub kogudust üles olema üks. Laulupeole pääsemine nõuab iga kooriliikme pühendumist, ütles Andres, ja samas ei vii koori laulupeole see, kui üks liige otsustab teistest üle laulda. „Kristlastena püüdleme Jumala riiki, igaüks annab oma panuse – siis kõlab koor täiuslikult. „Jumala töös on päevi, mil individuaalselt tuleb meist välja väike piiks, aga koos lauldes kõlab meie koor kaunilt,” rääkis Andres. Pärast palvust ja palvet gruppides asuti päevakorra punktide juurde.

Suurem osa päevakorrast oli seotud personaliküsimustega, mis on uue tööperioodi algusele omane. Läbirääkimised pastorite ja liidu töötajatega olid toimunud juba varem, nõukogu määras nüüd pastorite tööpiirkonnad ja mõned tööharujuhid.

Tänavu on paar muudatust liidu pastorite koosseisus. Liidu nõukogu otsustas pastorina tööle võtta Balti uniooni endise esimehe David Nõmmiku. Tänavu suve lõpus suundub emerituuri pastor Vitali Mirošnitšenko, kes praegu töötab Valga ja Elva koguduses. Suvel lõpetas internatuuri möödunud aastal Kõrgema Usuteadusliku Seminari lõpetanud ja Kuressaares ning Tartus teeninud Priit Keel, kellele liidu nõukogu otsustas omistada pastori tööloa (Priidul on kogudusevanema ordinatsioon). Priidu juhendajad internatuuri ajal olid Andres Ploompuu ja Hele Kulp. Kõik teised pastorid jätkavad oma senist tööd.

Muudatused pastorite tööpiirkondades jõustuvad alates 1. septembrist, misjärel kogudustele ja pastoritele jääb üleminekuperioodiks kuu aega, nii et pastorite tegelik töö uute koguduste juures algab 1. oktoobrist 2019.

Alates 1. septembrist rakenduvad järgmised muudatused: Viljandi koguduse pastoriks saab Priit Keel; Võru ja Valga koguduse pastoriks saab David Nõmmik; Krõõt Lõbus suundub internatuuri Tartusse Hele Kulbi juurde, lisaks Tartu kogudusele on nende teenida Elva kogudus; Narva ja Jõhvi koguduse piiblitööline on Aleksandr Tsugai ning Vadim Skrypiy teenib edaspidi Tallinna III kogudust, Tallinna rahvusvahelist ja Valgu gruppi; Kuressaare koguduse pastoriks saab Virve Toom. Nii nagu seni jätkab Rakvere ja Jõgeva koguduse pastorina Toivo Kaasik, Haapsalu ja Keila koguduse pastorina Marge Randlepp, Tallinna I ja Rapla koguduse pastorina Olavi Laur, Türi ja Põltsamaa koguduse ning Paide grupi pastorina Rein Kalmus ja Pärnu koguduse pastorina ka liidu esimehena teeniv Andres Ploompuu. Meie liidu pistikute (Kompass, Majakas, Surju) kootsina jätkab Ivo Käsk.

Tööharujuhtide osas otsustati, et Mervi Kalmus (haridus, koguduste rajamine, hingamispäevakool ja isiklik töö) ja Allan Randlepp (tervise- ja peretöö) jätkavad liidu tööharujuhtidena, neile lisandub Krõõt Lõbus kui noortejuht ja Ivo Käsk kui koguduste rajamise juht. Liidu infosekretärina jätkab Kaile Tuvi ja Meie Aja toimetaja ning kodulehe advent.ee uudistetoimetajana Averonika Beekmann. Raamatupidamise ja kirjanduslao eest vastutab ka edaspidi Silvia Kirsch.

Praegu jäid katmata järgmised tööharud: rajaleidjad, meediatöö, kirjastus, lastetöö, Terve Elu Keskuse juhtimine ja pastorite ühendus. Liidu esimehe sõnul töö nende tööharude juhtide leidmiseks käib ning loodetavasti saab sügise hakul vastavasisulised otsused langetada.

Nõukogu otsustas nimetada liidu juhtkonna (ing k AdCom, administrative committee) koosseisu Andres Ploompuu (esimees), Virve Toomi (peasekretär), Jaanus-Janari Kogermani (laekur) ja Mervi Kalmuse. Esimesed kolm moodustavad ka liidu juhatuse; juhtkond on nõukogu koosoleku päevakordi ettevalmistav üksus.

Päevakorra viimaste punktide seas oli ka Eesti Kirikute Nõukogusse (EKN) kuuluvate liikmete ülevaatamine. Hea tava on, et EKNi kuulub meie liidust kolm inimest (igal denominatsioonil on nõukogus siiski üks hääl), kelle hulgas on ka liidu esimees. Nii otsustas nõukogu EKNist tagasi kutsuda Mervi Kalmuse ning nimetada tema asemele Andres Ploompuu. Nüüd kuuluvad EKNi Andres Ploompuu, Jaanus-Janari Kogerman ja Ivo Käsk. Samamoodi muudeti meie osalust EKNi noortenõukogus. Otsustati tagasi kutsuda Mairo Tutk ja Meeri Pajula ning nimetada EKNi noortenõukogu liikmeks Krõõt Lõbus, kes saab ise koos meie liidu noortenõukoguga otsustada, kelle veel EKNi noortenõukogusse nimetab.

Nõukogu koosoleku lõppedes väljendas Andres kõigile nõukogu liikmeile tänu hea meelsuse ja arutelude eest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat