Rajaleidjate juhendajate baaskursus

Avaldatud 31.12.2019

28.–29. detsembril oli Järvamaal Simisalu matkamajas kahepäevane rajaleidjate juhendajate baaskursus, mis oli mõeldud kõigile rajaleidjate praegustele ja tulevastele juhendajatele ning ka tulevastele masterguide’idele, kes uuel aastal oma kursusega alustavad.

Eesti rajaleidjate töö juht Jaanus-Janari Kogerman sõnas, et selliseid baaskoolitusi peaks korraldama mõneaastase intervalliga pidevalt, kuid see ei ole alati nii olnud „Viimane ja ühtlasi ilmselt ka esimene selline rajaleidjate juhendajate baaskursus Eestis toimus 2006. aastal. Kursust on vaja sagedamini, sest kuigi põhimõtted ei muutu kipuvad need ununema, samuti saab jagada kogemusi tööst rajaleidjatega ning loomulikult kohtab ka uusi inimesi.“

Baaskursus on heaks alguseks igale rajaleidjatega tegelevale inimesele, kuid oluline osa on enesetäiendamisel, milleks on erinevaid võimalusi, üks neist on masterguide’i klass (MG-klass).

„Praegu sai MG-klassi kirja 15 baaskursusel osalenud inimest. Praeguse kursuse läbimine oli ühtlasi eeltingimus MG-klassi alustamiseks,” rääkis Jaanus-Janari.

Baaskursusel võeti läbi rajaleidmise olulised aspektid nii korraldusliku kui ka sisulise poole pealt, räägiti rajaleidmise olemusest, ajaloost, mõtteviisist, eesmärgist, juhtimisest, lastest ja laste arengust ning nende õpetamisest, rajaleidmise töö korraldamisest ja laagritest ning matkadest. Erinevaid kursuse osi viisid läbi Jaanus-Janari Kogerman, Krõõt Lõbus, Ruth Lobjakas, Allan Randlepp ja Kristiina Toome. Kokku oli osalejaid 23.

2020. aasta suvel toimub Eestis Trans-Euroopa divisjoni masterguide laager, mis on mõeldud kõigile masterguide klassi lõpetanutele ja teistele rajaleidjate juhendajatele, kuid selleks ajaks ei jõua meie MG-klassi õppurid veel klassi läbida. „Klassi läbimine võtab minimaalselt ühe aasta, kuid tavapäraselt kauem“ sõnas Jaanus-Janari. Järgmine baaskursus neile, kes sel korral osaleda ei saanud, on Jaanus-Janari sõnul plaanis uue aasta teises pooles. 2020. aastal on lisaks divisjoni MG-laagrile ja kohalikule rajaleidjate laagrile plaanis veel erinevaid MG-programmiga seotud kursuseid ja tegevusi.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat