Kolumbias kasutatakse lootusesõnumi levitamiseks rõdusid

Avaldatud 25.5.2020, allikas Adventist News Network

Põhja-Kolumbias Barranquilla linnas on kuus adventperekonda kasutanud pea kaks kuud oma rõdusid selleks, et laulda kirikulaule, mängida pille, lugeda Piiblit ja palvetada ning levitada naabrite ning jalakäijate seas igal õhtul lootusesõnumeid.

„Alates 24. märtsist, mil valitsus kehtestas sotsiaalse distantsihoidmise reeglid, oleme igal õhtul väljas olnud, et näidata inimestele Jumalat ja palvetada meie kogukonna pärast, inimeste pärast, kes on kogukonda teeninud, ja nende pärast, kes on eestpalveid palunud,“ ütles Põhja-Kolumbia koguduste liidu esimees pastor Josué Torres.

Torres ja teised viis pastoriperekonda, kes elavad selles kogudusele kuuluvas korterelamus, tulevad õhtul kell kaheksa oma rõdudele, et koos palvetada ja Jumalat kiita ning pakkuda möödakäijatele võimalust kuulata või eestpalvet küsida.

Selle kogukonna elanik Alejandrina Manotas saatis WhatsAppi kaudu perekondadele sõnumi, tänades neid igapäevase programmi eest. „Teie laule on olnud ilus kuulata ja kaasa laulda ja õppida,“ ütles ta.

Samuti selle piirkonna elanik Julio César Vanegas ütles, et terrassil sõnumi ja laulude kuulamine on andnud talle selle kriisi ajal lootust. Vanegas lisas, et temasugused naabrid on igal õhtul seda hetke oodanud, kui laulma hakatakse. „Inimesed on palvete üle rõõmsad, mulle on helistatud, et rääkida õhtustest programmidest ja ma tahan, et veelgi enam inimesi hakkaksid Jumala Sõna uurima.“

Päevade möödudes on perekonnad muutnud oma sõnumi jagamise viise ning kasutanud naabritega suhtlemiseks erinevaid tegevusi. Enam kui 80 perele on kingitud Mark Finley misjoniraamat „Kindlustundega tulevikku“.

„On olnud õhtuid, kui oleme sellest raamatust lõikude kaupa teksti ette lugenud ja mänginud seejärel viktoriine, nii et kuulajad leiavad raamatust õige koha ja saavad osalemise eest auhindu,“ rääkis Torres.

25. aprillil võtsid programmi enda juhtida perede lapsed, nad lugesid psalme, palvetasid ja laulsid ning julgustasid kuulajaid lootusesõnumiga.

Praeguseks on oma rõdule või terrassile igaõhtuseid programme kuulama tulnud umbes 40 inimest. „Me oleme saanud sõnumeid ka inimestelt, kes elavad siit mitme kvartali kaugusel, aga kes samuti kuulavad ja on õhtuse programmi eest tänulikud,“ ütles Torres.

Pastor Torres kutsus koguduseliikmeid sel karantiiniajal päästesõnumit jagama. „Ma usun, et meie usaldus ja lootus Jumalasse on imeline tunnistus, mida saame oma naabritega jagada, aga ma usun, et ka sina saad jagada seda sõnumit kus tahes sa oled, julgustades teisi ja andes neile teada, et taevas on Jumal, kelle kontrolli all on kogu universum ja kes kaitseb kõiki neid, kes Teda usaldavad,“ lisas ta.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat