Kaheksas pillilaager toimus Vana-Võidus

Avaldatud 24.8.2020

Tänavune laste- ja noorteorkestri pillilaager, mis oli järjekorras juba kaheksas (esimene pillilaager oli 2013. aastal Põltsamaal), toimus 20.–23. augustini Viljandi külje all Vana-Võidus. Kui suur osa orkestrist on mänginud alates esimesest laagrist, siis aeg-ajalt on ikka lisandunud uusi liikmeid, nii liitus orkestriga 2015. aastal Läti noori ja 2017. aastal Leedu noori. Samal aastal salvestati pillilaagris oma heliplaat, plaati saab osta siin

Tänavu aplodeeriti tervituseks neljale väiksele pillimängijale Eestist; orkestri uued liikmed on Lilian, Birgit, Merilin ja Emma.

Pillilaager koosneb kolmest suuremast osast: harjutamine, kontserdid ja vaimulikud mõtisklused. Harjutamisi nii kogu orkestriga kui ka grupiti olid täis kõik laagripäevad. Esimese päeva õhtul sõnas dirigent Raeli Florea, et esimene ülesanne laagris on orkestrandid üle pika aja taas kokku sulatada, et nad üksteist kuulaksid. Kui see on saavutatud, siis läheb harjutamine juba ladusamalt.

Hommikupalvusi pidas laagri korraldaja Hans Soosaar. Hansu mõtiskluste motiiv oli seotud võitmise ja kaotamisega. Reede hommikul jutustas ta laagrilistele Peetrusest ja tema ihast olla kõiges esimene, kuni temas toimus pärast Jeesuse reetmist ja Tibeeria järve ääres Jeesusega kohtumist muutus. Pühapäeva alustati mõtisklusega kristlaste rasketest valikutest tagakiusamise ajal; sellest, kuidas ajutine kaotus maa peal võib tähendada igavest võitu taevariigis. Hingamispäeval kõneles Leedu pastor Arūnas Bakonis, kes tuletas kuulajaile meelde, et kui lamp ei ole ühendatud võrku, siis ei anna ta valgust ja kui oks ei ole puu küljes, ei saa ta olla haljas. Nii peaksime meie olema ühendatud Jeesuse külge, kui soovime näidata valgust ja kanda head vilja, rääkis Arūnas.

Esimesel laagriõhtul enne palvust korraldas Mall Kalmann laagrilastele ka palju elevust ja naeru tekitanud tutvumismänge. Igal õhtul oli kavas ka õhtupalvus, mida pidas Mall Kalmann. Mall jutustas huvitavaid lugusid nii Piiblist kui mujalt. Ta tuletas noortele pillimängijatele meelde, et igas ettevõtmises peab olema eesmärk ja tsiteerides Ellen Whte’i raamatut „Kuulutus noortele“, sõnas ta, et me ei saavuta kunagi kõrgemat standardit, kui oleme endale seadnud. Simsoni loo näitel selgitas Mall, et Jumal on meie Isa, kes tahab meile alati kõiges ainult parimat. Kui Simson soovis seda, mis oli tema enda silmis õige, siis meie võiksime mõelda sellele, mida Jumal meile soovib ja mis on meile tegelikult parim.

Laagri jooksul andis orkester kaks kontserti, samuti astuti üles pühapäeval, 23. augustil toimunud laste laulupäeval. Reede pärastlõunal jagasid laagrilised Vana-Võidu elanikele kutseid laupäevahommikusele kontserdile. Laupäeval tunti rõõmu kohalikust publikust, kelle seas oli ka lapsi. Teine kontsert oli sama päeva õhtul Viljandi Jaani kirikus.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat