Heategevuslikul oksjonil toetati Jõhvi kiriku ehitust

Avaldatud 26.10.2010, allikas Meie Aeg

Tartus toimunud noortepäevade raames korraldati heategevuslik oksjon, kus müüdi maha kolm Ardi Tedrekini maali ning mille müügitulu läks Jõhvi uue adventkiriku toetuseks.

Kolm mereteemalist maali annetas Haapsalu adventkoguduse liige Ardi Tedrekin. “Kuna olen palju maale maalinud ja minu kodus on suuremjagu seinu maalide all, nii et neile kõigile ei ole ruumi ja osa ripuvad mul üksteise kõrval ateljee laes, siis tuli mõte, et miks mitte proovida,” selgitas Ardi. “Keegi saab omale ilusa pildi ja Jõhvi kirik saab raha eest värvi-pahtlit-teipi-naelu-kaabelid-ja-muud-pudi-padi... mis vaja kogudusehoone ehituseks.”

Laupäeva õhtuse oksjoni tulemusena müüdi kolm maali kokku 4700 krooni eest, mis täismahus läheb Jõhvi ehitusfondi.

“Annetamised ja heategevus on minu elus üheks lahutamatuks osaks,” rääkis Ardi. “Seda on näidanud ka aastatepikkune kümnises ustav olemine: Jumal pole kunagi jätnud ilma abita. Ja mida rohkem meie südamed ja käed (ja rahakotirauad ka) on avatud teistele, seda enam kogeme ka, kuidas Jumal meid reaalselt õnnistab. Sest voolavas jões on alati värskem vesi kui seisvas tiigikeses.”

Seitsmenda päeva adventistide Eesti koguduste liit kutsus oktoobri alguses kogudusi aasta lõpuks koguma Jõhvi kiriku toetuseks 250 000 krooni. Selleks otstarbeks eraldati kogudustes 9. oktoobril aset leidnud lõikustänuannetus ning kutsuti inimesi ka nendel aasta viimastel kuudel Jõhvi kiriku ehituse peale mõtlema. 

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat