Pärnus peetakse 20. noortepäevi

Avaldatud 25.10.2013, allikas Meie Aeg

25.–26. oktoobril peetakse Pärnus adventkirikus ja Agape keskuses adventkoguduse 20. noortepäevi, mille moto on YOLO – You Only Live Once ("Elad vaid korra!"). Reede õhtul kogunesid noored Pärnu adventkirikusse kella 19ks, et saada osa õhtuprogrammist pealkirjaga „Õhtujutt“. Noortepäevad avas noortejuht Andres Ploompuu, kes meenutas esimesi Pärnus toimunud noortepäevi, mil Andres oli enda sõnul „oluliselt lühem kui praegu“.

Adventkoguduse esimesed noortepäevad toimusid 1994. aastal Tartus, kus osales üle 200 noore. Üks toonaseid noortepäevade korraldajaid Heiti Lukk ütles pärast ürituse lõppu nii: „Alles nende päevade käigus ja nende lõppedes võisime järjekordselt tõdeda, et meie Jumal on tõesti imeline ja Ta on kuulnud kõiki palveid; peale selle, et Ta hoolitses paljude probleemide lahendamise eest juba enne nende tekkimist ja kompenseeris korralduses olnud nõrgad lülid, töötas Ta ka aktiivselt noorte südames, nii et nendeni jõudis noortepäevade sõnum – sõnum sellest, et leigus kodudes ja leigus koguduses saab ennekõik alguse minu enda südamest.“ 

Järgmised noortepäevad toimusid 1995 Pärnus, 1996 Haapsalus, 1997 Tallinnas, 1998 Tartus, 1999 Viljandis, 2000 Valgas, 2001 Viljandis, 2002 Haapsalus, 2003 Rakveres, 2004 Tallinnas, 2005 Viljandis, 2006 Jõhvis, 2007 Tartus, 2008 Tallinnas, 2009 Pärnus, 2010 Tartus, 2011 Tallinnas, 2012 Jõhvis.

„Õhtujutu“ raames jagasid mõtteid Pärnu adventkoguduse liikmed Külli Keel, Maarit Kiviselg ja ülistus- ning palvehetki juhtinud Jaanus Tilk. „Kui enne koosoleku algust oleks sisse astunud füüsiliselt pime inimene, kes ei tea midagi Jumalast – mida ta oleks tunnetanud?“ küsis Maarit saalis viibijailt ja otseülekannet jälginuilt. „Ma arvan, et ta oleks kuulnud muusikat ja tundnud sooja õhku. Samas, kui siit oleks sisse astunud samasuguse taustaga nägija, oleks ta tundnud hoopis midagi muud: ta oleks näinud inimesi, kes siia kogu aeg juurde tulevad, ja rõõmsatest ja rahulolevates nägudest järeldanud, et nad tulevad siia vabatahtlikult ja ühel meelel. Meil, kes oleme siia tulnud, on Jumalaga isiklik suhe ja see suures osas põhineb meie teadmistel ja kogemustel Jumalaga.“ Maarit lõpetas oma mõtiskluse üleskutsega: „Oleks tõsiselt tark tegu, kui te laseksite Jumala endale väga lähedale.“

Noortepäevad jätkuvad laupäeval, 26. oktoobril Pärnus Agape keskuses. Jumalateenistuse ning õhtuprogrammi otseülekannet saab vaadata aadressil live.advent.ee.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat