Palvevastus: 200 Nigeeria koolitüdrukut vabastatakse

Avaldatud 18.10.2014, allikas Adventist Review

Nigeeria islamisõdalased on nõustunud vabastama enam kui 200 kristlasest koolitüdrukut, keda on vangistuses hoitud alates aprillist. See teade annab uut lootust tuhandetele adventistidele, kes on kuus kuud palvetanud tüdrukute vabastamise pärast.

Nigeeria sõjavägi teatas reedel, et Boko Harami rühmitusega on saavutatud kokkulepe, et lõpetatakse võitlus, mille käigus on alates 2009. aastast tapetud 2000 inimest. Lepe sisaldab ka nõusolekut vabastada paari järgneva päeva jooksul koolitüdrukud.

„Seitsmenda päeva adventistid üle maailma on palvetanud Chiboki linna tüdrukute pärast, nii et me oleme kindlasti rõõmsad, et nad saavad taas oma perede juurde,” ütles adventkoguduse kõneisik Garrett Caldwell.

Arvatakse, et tüdrukuid hoiti vangis Nigeeria–Kameruni piiri ääres metsas, nad rööviti valitsuse koolist Chiboki linnas. Võimud ei ole kinnitanud tüdrukute usukuuluvust, ent nende hulgas ei ole adventiste.

Adventistid ühinesid rahvusvahelise üleskutsega Bring Back Our Girls (tooge tagasi meie tüdrukud) ja töötasid laste vabastamise nimel, ühismeedias loodi palveüleskutseks teemaviide #BringBackOurGirls

„Me oleme seda tragöödiat jälginud oma palvetega ja me oleme püüdnud panustada oma diplomaatiliste kontaktidega,” ütles adventkoguduse avalikkussuhete ja usuvabaduse osakonna juht John Graz.

Ta lisas: „Kui tüdrukud on vabad, vajavad nad terve kristliku perekonna palveid ja toetust. Nad on meie lapsed.”

Saavutatud kokkulepe on oodatud uudis Nigeeria kirdeosa adventistidele, kes on elanud pidevas hirmus, et nendest võib saada rünnakute objekt. Paari nädala eest põletasid sõjaväelased maha ühe adventkiriku, sundides koguduse liikmeid põgenema riigi teistesse piirkondadesse.

„Me jätkame palvetamist, et selle piirkonna kogukonnad saaksid elada rahus usulisest tagakiusamisest,” ütles Caldwell.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat