Talvekoosolek 2014: noorte- ja rajaleidjate töö, kirjalik piiblikursus ja tervisetöö

Avaldatud 17.12.2014, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 14. detsembril Tartus toimunud liidu talvekoosolekul esitasid liidu tööharude eestvedajad oma osakonna aruande.

Noortetöö

2014. aasta suurtemad ettevõtmised noorteosakonna raames olid endise noortejuhi Andres Ploompuu sõnul veebruari spordipäev, Tallinna Impacti projekt märtsis, noortelaager juulis, noortepäevad novembris ja Põltsamaa pallipäev samuti novembris. Ülevaade Impactist ja üleilmsest noortepäevast on märtsi „Laupäeva õhtus”, intervjuud Impactilt mai „Laupäeva õhtus”. 2014. aasta noortepäevadest oli juttu oktoobri "Laupäeva õhtus"

Andres peab suuremateks kordaminekuteks misjonimeelsuse ja misjonitöö edendamist. „Juba aasta algusest peale rõhutasime eriliselt misjoniprojektide ja misjonitöö olulisust kõigis noorteosakonna projektides,” kirjutas Andres aruandes.

Samuti pidas Andres kordaläinuks noortenõukogu tööd ja koostööd Eesti Kirikute Nõukogu noortenõukoguga, kuhu kuuluvad Andres ise ja Mervi Kalmus.

Õppetunniks ja väljakutseks pidas endine noortejuht noortejuhtidega kokkusaamise vähesust, aga ka uniooni noortega lävimist, samuti oleks tarvis „tulevikku vaatavat noorteosakonna platvormi, millest noorteosakonna töö võiks lähtuda”.

1. detsembrist on liidu uus noortejuht Susanna Soosaar, kes tutvustas tuleva aasta plaane: 21.–22. märtsil on Piibli ja palli päevad, mis mööduval aastal löödi lahku, ent nüüd jälle ühe ürituse raamesse on pandud. 21. märts on üleilmne noortepäev ja sel päeval algab ka noorte palvenädal. Juunis plaanitakse korraldada vutipäevad, juulis muusikapäevad ning augustis noortelaager, noortepäevad on järgmisel aastal oktoobri lõpus.

Susanna pidas plaane tutvustades oluliseks koostööd noortejuhtide ja kohalike koguduste noortega, nii et kõigi ettevõtmiste taga ei oleks vaid noortejuhid, vaid noorttöös panustaksid aktiivselt ka noored ise.

Intervjuud Susannaga saab vaadata detsembri „Laupäeva õhtust”.

Rajaleidjate töö

Noorteosakonna alla kuulub ka rajaleidjate töö. Andres nimetas mööduva aasta tööd selles vallas mitmekülgseks ning viljakaks, „kuigi teatud suured küsimused vajavad endiselt põhjalikumat ja süstemaatilisemat lähenemist”.

Aasta alguses sai kokku rajaleidjate aktiiv, kes pani kokku aasta tegevuskava. Suvel oli Tääksis rajaleidjate suvelaager ja aasta tippsündmus oli osalemine Trans-Euroopa divisjoni camporee'l. Eestist osales 48 rajaleidjat ja 21 juhendajat. Bussijuhi ja abijõududega oli laagris ligi 80 eestlast.

Rajaleidjate tööharu väljakutseteks peab Andres pühendunud juhi leidmist, kes edendaks seda tööd Eestis südame ning visiooniga. Üks probleemkoht on üle-eestilise tegevuse edasiviimine. Samuti peab ta oluliseks arendada koostööd Balti uniooni rajaleidjate vahel, sest kuuldavasti toimub 2022. aasta camporee Balti unioonis ja „ettevalmistused ning võimaliku koostöö suurendamine peaksid algama juba praegu”.

Kirjalik piiblikursus

Kirjaliku piiblikursuse raames on praegu võimalik läbida 4 erinevat kursust. Kirjaliku piiblikursuse juhi Hele Kulbi sõnul on kursuseid lõpetatud seitse korda, pooleli on samuti seitse. Kirja teel on kursuse alustanud kuus inimest ja kuus on aasta jooksul mõne kursuse lõpetanud.

Hele kutsus üles kursuseid oma tutvusringkonnas levitama ja neid ka ise läbima, et teadmisi juurde hankida ning olla teadlik ka sellest, missuguseid õppimisvõimalusi kursused pakuvad.

Tervisetöö

Liidu tervisetöö juht Alla Nõmmik lähtus aruannet esitades kolmest küsimusest, mille ta endale pärast tervisetöö juhi kohale asumist esitas. Alla peab oluliseks tervisetöö ühitamist üleilmse koguduse tervistöö eesmärkidega: et kogudus toimiks kogukonna tervisekeskusena, tervisetöö keskpunktis on Kristus ja Tema tagasitulek, mis annab meile motiivi ja tahte elada siin maa peal parimal võimalikul viisil. Alla sõnas, et kõik tervisetöö ettevõtmised on kantud nendest ideedest.

Aasta alguses toimus Tartu Kutsehariduskeskuses Celebrations seminar, Lille tänaval toimusid Pille Põldaru eestvedamisel pilatese treeningud, aprillis oli Tartus seminar piiridest, mais oli taas Tartus tervisepäev, juulis osales Alla Genfis üleilmse koguduse tervisekonverentsil, mille kajastamiseks pidas Alla ka blogi. Juuli lõpus osales Alla tervise ja heaolu seminaril Newboldis ja augustis Valga koguduse terviselaagris.

2015. aastal on plaanis terviseteemalise misjoniraamatu jagamine 18. aprillil. Terviseteemaline konverents Tallinnas 1. mail, piirideteemaline jätkuseminar Tartus, osalemine Newboldi programmis The Yourney to Wholeness ning augustis terviselaager noortele Karulas Valgamaal.  

Iga kuu on terviserubriik ka Meie Ajas, seal ilmunud artikleid saab järellugeda advent.ee lehel.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat