Talvekoosolek 2014: hingamispäevakool, isiklik töö ja kirjastustöö

Avaldatud 18.12.2014, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 14. detsembril Tartus toimunud liidu talvekoosolekul esitasid liidu tööharude eestvedajad oma osakonna aruande.

Hingamispäevakool

Hingamispäevakooli osakonna juht Toivo Kaasik tõi osakonna töö edasiminekuna esile noorteõppetükkide tõlkimist inglise keelest eesti keelde. Tõlkimisega tegeleb Ellen Suits ning õppetükk edastatakse iga nädala alguses koguduste ja liidu noortelistidesse. Miikael Volkonski eestvedamisel on hakatud tõlkima õppetükke ka hingamispäevakooli õpetajatele.

Vastavalt eelmise aasta lõpus esitatud plaanile on töös arutelu ja tõlgitud materjalide ülespanemiseks veebikeskkonna loomine. Kui see valmis saab, siis hakatakse õppetükimaterjalide linke jagama Facebooki kaudu.

Plaanis olevate tööde kohta lisas Toivo veel, et ideetasandil on kavatsus hakata tõlkima ka lasteõppetükkide tõlkimist – nii nagu praegu tõlgitakse materjale noortele. Selle töö juures on oluline leida vabatahtlikke, kes oleksid nõus tõlkimistöös kaasa aitama.

Isiklik töö

2014. aasta alguses kutsus isikliku töö osakonna juht Viktor Nõmmik kõiki huvitatuid Jõhvi motivatsiooniseminarile, ent sinna tuli oodatust vähem osalejaid. „Mööduvale aastale tagasi vaadates mõistan, et nii lihtsalt see ei tööta. Igal kohalikul kogudusel on plaanid ja nägemus, samuti oma võimalused. On kogudusi, kus selle osakonna töö ei toimi, kuna koguduseliikmeid on vähe,” ütles Viktor.

Aasta alguses oli ka 10päevane palveaeg, mis on üleilmse koguduse initsiatiiv. Möödunud aasta materjalide tõlkimise korraldas isikliku töö osakond, nagu ka sel aastal. 2015. aasta materjalid on advent.ee Materjalide kaustas varsti.

Korda läks suvine reis Ungarisse misjonifestivalile, kus osales kaheksa eestlast, kellele reis kujunes õnnistuseks ja innustuseks.

Tulevikuplaanide kohta ütles Viktor, et näeb isikliku töö osakonna tegemisi koostöös kohalike koguduste pastorite või kogudusevanematega. „Arvan, et igas koguduses on inimestel erinevad talendid ja ka väärikas eeskuju, neid kogemusi võiksime koguduste vahel jagada.”

Kirjastustöö

2014. aasta novembri lõpu seisuga on uued ilmunud raamatud järgmised: hommikvalveraamat „Valitud” (D. Nelson), misjoniraamat „Kujuteldamatu”, kirjaliku piiblikursuse materjal „Arheoloogia ja Piibel”. Detsembris on ilmunud või ilmumas „Seitsmes päev” (C. Goldstein), „Loodud lood” (koostaja Averonika Beekmann), laste värvipiibel, „Mõtteid julgustuseks” (D. Marshall).

2015. aastal on plaanis trükkida järgmised raamatud: misjoniraamat „Tervis ja heaolu”, „Viimaste päevade sündmused” (E. G. White) ja lisaks erinevaid E. White'i raamatuid – 2015. aastal möödub 100 aastat Ellen G. White'i surmast.

Aasta jooksul on plaanis korraldada kirjanduse müügi- ja tutvustamise päevi kohalikes kogudustes, seni on sedalaadi päevi kirjastustöö juhi Jaanus-Janari Kogermani eestvõttel korraldatud Viljandis ja Pärnus.

2014. aasta novembri lõpu seisuga on kokku müüdud 13 828 raamatut, enim, 1773 eksemplari on ostetud raamatut „Kujuteldamatu”, „Suurt võitlust” 282, hommikvalveraamatut „Valitud” 191 ja „Suurt lootust” 159 eksemplari.

Laos olevaid raamatud saab soetada ka adventkoguduse e-poest.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat