CNN selgitab adventistide näite varal pikaealisust ja tervislikke eluviise

Avaldatud 26.2.2015, allikas Adventist Review

CNNi telekanal vaatleb saates, mille teema on pikaajalisem ja tervislikum elu, Loma Linda ülikooli ja Lõuna-California seitsmenda päeva adventistide kogukonda.

30minutiline saade „Vital Signs with Dr. Sanjay Gupta” jookseb CNNi rahvusvahelisel telekanalil veebruaris ja selle keskmes on küsimus: „Mida saab inimene ära teha, et elada tervislikumalt, õnnelikumalt ja kauem?”

Loma Lindat käsitlevas saates näidatakse Loma Linda linnakut ja intervjueeritavad mainivad tervisliku eluviisi alustena taimetoitlust, regulaarset füüsilist koormust, puhkamist ja lõõgastumist ning lähisuhete omamist. Räägitakse ka misjonitunde olulisusest, mis adventistide jaoks on tihedalt seotud usuga Jumalasse ja lootusega Jeesuse peatsesse naasmisse.

Loma Linda ülikooli tervisejuht Richard H. Hart peab parema elu võtmeteguriks „oma tegemiste eesmärgistatust”.

CNNi meditsiinikorrespondent dr Sanjay Gupta märkis, et adventistid järgivad seitsmenda päeva hingamispäeva, mis annab neile puhkust igapäevastressist ja võimaluse kaasadventistidega kokku saada.

„Adventistid järgivad väga tähelepanelikult laupäeva hingamispäevana. See on aeg enese väljalülitamiseks, lõõgastumiseks ja mõttekaaslastega oma elu jagamiseks,” ütles ta.

Raamatute autor ja leiutaja Dan Buettner selgitab saates, et pikema eluea saladus seisneb selles, kui veedame aega terviseteadlike inimestega, mitte nendega, kelle toidulaud ei ole mitmekesine ja kes ei tee trenni. Saates keskendub Gupta kogukondadele maailma viies „sinises tsoonis”, mis Buettneri sõnul on piirkonnad, mille elanikud elavad kauem. Loma Linda on Ameerika Ühendriikide ainuke sinine tsoon.

CNNi saadet saab vaadata ka netist.

Viimastel aastatel on Loma Linda adventistide elu kajastatud erinevates meediaväljaannetes. CNNi saate kõrval on viimase aja kajastusi artikkel Christan Broadcasting Network Newsis pealkirjaga „Secrets to Longevity Revealed in Denomination's Lifestyle”.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat