Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus: avatud ja hooliva ühiskonna nimel

Avaldatud 19.11.2015

Viimastel nädalatel on toimunud mitu maailma vapustanud terroriakti, kus sajad süütud inimesed on kaotanud elu. Need on sügavalt puudutanud ka eestlasi. Kuigi oleme sõjalistest kriisikolletest ja terrorirünnakute toimumispaikadest füüsilises mõttes kaugel, on toimunud sündmuste järellainetust emotsionaalses mõttes tunda ka Eesti ühiskonnas.

Terrorile terroriga vastamine ei saa kunagi lahenduseks olla. Martin Luther King Jr ütles kord: „Pimedus ei saa pimedust välja ajada. Ainult valgus saab pimeduse välja ajada.” Vägivald ei saa vägivallale lõppu teha. Mõeldes ühiskondlikele arengutele Eestis, toetab Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus initsiatiive ja tegevusi, mis aitaksid luua hoolivamat ühiskonda, kus ligimesearmastus oleks au sees ja kus keegi ei tunneks end tõrjutult. Ekstremism, mis külvab enda ümber surma ja terrorit, saab enamikul juhtudest alguse inimestest, kelle kultuuriline ja usuline identiteet ei ole saanud areneda normaalses dialoogis ümbritseva ühiskonnaga. Sageli sünnib ekstremism sotsiaalsest tõrjutusest, olukorrast, kus inimestel on tunne, et neid ei kuulata ära ja nende usu ning maailmavaatega ei arvestata.

Et vältida ekstremismi teket meie endi keskel, toetame kõigiti usuvabadust, heatahtlikku suhtumist kõigisse siia saabuvatesse sõjapõgenikesse ja sellise ühiskonna arengut, kus inimeste vahel valitseb siiras hool, avatus, heatahtlikkus ja vastastikune austus. Meil oli seepärast hea meel osaleda ka Vabadus Uskuda kampaanias ja ürituste sarjas. Selle kaudu said kokku, tugevdasid sõprust ja tähistasid usuvabadust erinevate religioonide esindajad Eestis. Kuigi pimedus näib hetketi olevat võitmatu, on iga valguse tegu, mida me saame teha, siiski mõjusaks vahendiks parema ühiskonna ja tuleviku loomisel.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat