Londonis algas suur evangeelne sari

Avaldatud 6.9.2016, allikas TEDNews

Londonis näib teoksil olevat midagi esmapilgul ebatavalist. Inimesed näitavad pärast koguduse poolt organiseeritud tervisetegevusi üle pretsetenditut huvi adventkoguduse tervisesõnumi suhtes ja ühiskonna ebakindlus on pärast Euroopa Liidust lahkulöömise rahvahääletust ikka veel väga kõrge.

Ootamatu tulemus: see on viljakas pinnas suurele evangeelsele sarjale, mis kannab pealkirja „Õige aeg, õige sõnum” ja mis algas 3. septembril. Ameerikas asuv Three Angels Broadcasting Network (3ABN) ja kohalik adventkogudus on seda seeriat ette valmistanud aasta aega.

„Ajalugu näitab, et inimesi võidetakse Jeesusele Kristusele ajal, kui on muutused või kui on kriis,” ütles Lõuna-Inglismaa liidu esimeheameti kohusetäitja Emmanuel Osei, kelle tööpiirkonda kuulub ka London. „Euroopa on kriisis. Maailm on kriisis.”

Ta sõnas, et Brexit kinnitab Piibli Taanieli 2:43 prohvetlust, et maailma lõpupäevil ei suuda ükski kuningriik maailma ühe jõu egiidi alla ühendada.

„Brexit on andnud meile võimaluse abistada oma naabreid pöörduda selle vana prohvetluse poole ja näha selle olulisust ning täitumist,” selgitas Osei.

3.–17. septembrini kestev evangeelne sari peetakse 11 Londoni kirikus ja seda juhivad kõnelejad ja muusikud nii 3ABNi kanalist kui Lõuna-Inglismaa liidust. Igapäevased koosolekud algavad kell 19.00 või 19.30 olenevalt kohast ja neid saab otseülekandes vaadata aadressidel 1life.org.uk ja 3ABNLondon.com.

ABNi rajaja ning selle president Danny Shelton ütles, et tal ei olnud aimugi, et londonlased on nii valmis evangeeliumi kuulmiseks. 3ABN otsustas oma üle aastate esimese rahvusvahelise evangeelse sarja kasuks 2015. aasta juulis.

Kohalikud koguduseliikmed on sarja eel teinud tööd, korraldades terviselaatasid kogudustes ja teistes paikades. Osei sõnas, et talle on valmistanud üllatust koguduseliikmete innukus jõuda sõnumiga oma sõpradeni ja naabriteni – ja osalejate vastuvõtt.

„Oma pastoraalse töö 30 aasta jooksul näen esimest korda sellist muutust liikmeskonnas – nad on valmis julgustama oma sõpru osalema ja kuulama meie tervisesõnumit,” ütles Osei.

Evangeelse sarja käigus soovitakse kuulutada kolmeinglikuulutust Jeesuse peatsest tulemisest (Ilm 14:6–12) ja tuua kohalikesse kogudustesse äratust ning uuenemist, sõnasid korraldajad.

„Me külvame seemet ja usume, et Jumal annab lõikuse,” ütles Shelton, üks korraldajaist.

3ABNi viimane rahvusvaheline evangeelne sari oli 1992. aastal Indias, samal aastal tehti koostööd ka evangelist John Carteriga Venemaal.

Rohkem infot otseülekannete ja ajakava kohta leiad Adventist Review kodulehelt.  

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat