Poola adventistid ühinesid teiste protestantidega Lutherit ründavate postrite hukkamõistmisel

Avaldatud 9.11.2007, allikas Adventist News Network

Protestantlike kirikute juhid ühes Poola suurimas linnas on ühiselt hukka mõistnud Martin Lutherit jumalateotajaks ja hereetikuks nimetavad postrid, teatas Rahvusvaheliste Oikumeeniliste Uudiste (ENI) pressiteade 7. novembril.

„Mis juhtuks, kui keegi riputaks katoliku kiriku ette plakatid, mis teataks, et Johannes Paulus II oli jumalateotaja ja hereetik või moshee ette plakatid sisuga, et Muhammed oli jumalasalgaja?” ütles Lublini linna adventkoguduse pastor Mariusz Maikowski. „Sellised teod on selgelt seadusevastased Poolas, kuid kohalik omavalitsus ei ole öelnud ega teinud midagi,” ütles Maikowski ENI-le.

Pressiteate kohaselt sisaldas poster sõnumit „Martin Lutheri jumalateotus ja hereesia,” ning pildil oli kujutatud saatan sosistamas protestantliku reformaatori kõrva.

Plakatid olid üleval terves Lublini linnas, reklaamides Ryszard Mozgoli loenguid. Mozgoli esindab Poola Rahvuslikku Meelespidamise Insituuti (Poland's National Remembrance Institute).

Grupp, mis organiseeriti 1989 aastal väidab endal olevat mitmeid tuhandeid liikmeid ja taotleb taasrajada Poola katoliikliku riigina.

Poola 38 miljonist elanikust on 95% katoliiklased.

”On shokeeriv ja uskumatu, et 21. sajandil on võimalik veel näha pilti, millel kujutatakse Lutherit anti-Kristusena,” ütles Maikowski ENI-le.

Maikowski ütles, et kampaania on sügavalt solvanud Lublini protestantlikku ja õigeusklikku kogukonda.

Lublini ühe luterliku koguduse õpetaja Dariusz Chwastek kirjeldas postreid kui tõsiselt „kahjutegevaid.” „Ma arvan, et on liiga palju verd valatud, liiga mitmed tuleriidad on süüdatud, et need vaidlused nüüd mitme sajandi möödudes taaskord algatada.”
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat