Poola ja Ukraina noored said kokku rajaleidjate ühislaagris

Avaldatud 28.9.2022, allikas Adventist News Network

Ukraina ja Poola rajaleidjate juhid korraldasid koostöös suvelaagri, kus osalesid mõlema riigi lapsed ja noored. Poola rajaleidjad avasid laagri oma uutele Ukraina sõpradele, kes elavad nüüd Poolas.

Poola maalilises Mazury piirkonnas Waszeta puhkekeskuses Olsztyneki linna lähedal toimunud laagris osales 200 teismelist ja nende juhendajat.

Laagri teema "Viimse lahingu kroonika" andis laagrilistele võimaluse süvendada oma usku ja mõelda Jeesusest kui lõplikust lahendusest konfliktidele ja pattudele.

Suvelaager oli meeskonnatöö parimal moel. Ukraina meeskond juhtis programmi ja Poola meeskond korraldas logistikat. "Ukraina kogudusepere nimel tahame avaldada erilist tänu sponsoritele, Poola koguduste liidule, kogudustele ja Poola Lasteabi Fondile," ütles Antonina Kozak, Ukraina rajaleidjate juht. Kõik andsid oma panuse, et noored saaksid kõik vajaliku: mugava transpordi, tasakaalustatud söögi, linnaekskursioonid koos kingitustega ja lõkkeõhtul maiustusi."

Laagrilised said iga päev valida kahekümne eri tegevuse vahel, sealhulgas toimusid mängud, tehti käsitööd ja omandati laagrioskusi. Lisaks mängiti jalgpalli, võrkpalli ja lauatennist või sai juhendajate ehitatud köiepargis proovida ületada oma adrenaliinihirmu.

"Ilma Poola liidu liikmete ja selle juhtide lahke toetuseta poleks see laager võimalik olnud," kommenteerisid laagri korraldajad. "Lisaks rohkete tegevuste pakkumisele anti noortele ehk kõige enam turvaline koht ja võimalus loota [paremale] tulevikule ning unustada lühikeseks hetkeks kurbus. Iga päev, mis veedeti ilma sireenihelita, oli kirjeldamatu kingitus ja jääb kauaks meelde."

Laager lõppes suurejooneliselt 18 teismelise ristimisega, kes andsid oma elu Jeesusele. "Tänan teid tõelise kristluse näitamise eest," ütles Kozak. " Au olgu Jumalale!"

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat