Poola uniooni noored käisid Iisraelis

Avaldatud 15.2.2023, allikas TEDNews

2022. aasta lõpus sõitis grupp noori Poolast Iisraeli, et omal nahal kogeda, et reisimine on suurepärane õppevõimalus, millel on ka palju muid eeliseid. Kui siduda reis evangeeliumiga, avaldab see mõju mitte ainult osalejatele, vaid ka kogukondadele, mida teenitakse.

Reisi eesmärk ei olnud üksnes vaatamisväärsuste vaatamine, vaid ka misjonialane: Podkowa Leśnas asuva Poola teoloogia- ja humanitaarkolledži üliõpilaste reisi peamine eesmärk oli mõista Piibli maad ning pakkuda võimalust teenida kohalikku kogukonda, kui puhastati Galilea mere rannajoont.

„Kui mõtleme tõhusale misjonitööle, siis tavaliselt tuleb esimesena meelde, et me räägime rahvahulkade ees, õpetame ja ristime võimalikult palju inimesi," ütles Marek Micyk, Poola uniooni noortejuht ja reisi peakorraldaja. „Jumal kasutas meie tagasihoidlikku missiooni prügi korjamisel, saates meiega vestlema palju inimesi. Me ei tea, mis edasi saab, aga me just külvasime seemne."

„Külastajatena soovisime arvestada nende uskumussüsteemiga, et meie tegevus ei oleks neile vastukarva," lisas Micyk. Ta selgitas, et rühm ühendas jõud kohaliku organisatsiooniga, kes on juba mitu aastat töötanud selle maa taastamise nimel, kus Jeesus kunagi elas. Micyk ütles, et ta on väga tänulik Trans-Euroopa divisjonile ja selle erifondile noorte misjonaalalgatuste jaoks.

„Me rõõmustasime selle üle, et saime teenida inimesi, kellega kohtusime, kuid meil oli ka eesõigus õppida tundma kohalikku kultuuri ja me saime selgema ettekujutuse Piibli lugudest, mis toimusid sajandeid tagasi neis kohtades, mida me külastasime," ütles ta.

Üks reisil osalejatest, Oszkar, ütles, et tema jaoks oli reis Pühale Maale hämmastav kogemus. „Oli põnev kuulata nende lugusid, õppida nende vaateid ja tunnustada nende kogukonna mitmekesisust," ütles ta.

Teine osaleja Jonasz ütles, et reis oli vaimne kogemus. „Viibinud kohtades, kus Jeesus elas, õpetas ja tervendas, saan ma evangeeliumilugusid paremini mõista. Piiblis kirjeldatud kohad on nüüd minu jaoks käegakatsutavad mälestused," ütles ta.

Micyk lisas, et reis aitas osalejatel mõista, et olenemata nende kultuurist ja religioonist on oluline, et inimesed teeksid kõik endast oleneva, et olla üksteise vastu lahked ja külalislahked. „Me kogesime erakordset külalislahkust nii araablaste kui ka juutide seas ja olime üllatunud, kui palju lahkust me  kogesime," ütles ta.

Jeruusalemm, Jeeriko, Betel, Siiloh, Samaaria, Karmeli mägi, Tiberias, Qumran, Gamla, Hippos, Bethsaida, Korazim, Kapernaum ja Magdala olid vaid mõned kohad, mida rühmal õnnestus näha ja tundma õppida. „Me usume, et tänu Pühale Vaimule avaldab meie tagasihoidlik teenistus positiivset mõju nende inimeste elule ja usule, kellega me kohtusime," ütles Micyk. "[Me loodame], et nad näevad Jeesuse armastust, mida me tahtsime oma tegevuse kaudu nendega jagada."

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat