Valmis on saanud (ingliskeelne) õppeprogramm “Kolme ingli kuulutus lastele”

Avaldatud 27.1.2021, allikas Adventist Review

„Inglid laskuvad ülevalt, tuues endaga armu kaja ning armastuse sosinaid.“ Need Fanny J. Crosby sõnad aastast 1873 on rida ilusast laulust, mida laulis minu armas vanaisa, hoides oma tööst karedates kätes kiriku lauluraamatut. Minu vanaisa töötas Sindeys adventhaigla aednikuna. Vanaisa, kel oli haridust kaheksa aasta jagu, tundis oma Piiblit läbi ja lõhku. Ta andis kodukootud piiblitunde leskedele ja doktoritele, ettevõtjatele ja kohalikele bensiinimüüjatele.

Mõtlesin sellele, kuidas vanaisa kuulutas kolme ingli sõnumit samamoodi, nagu ta haris enda halduses olevat maad, ning jäin mõttesse: kas meie noored tunnevad kolme ingli sõnumit? Kas nad teavad neid sõnumeid ja õpivad nende põhimõtteid nagu minu alaharitud ja Piibli valdkonnas väga haritud vanaisa?

Et meie noori kolme ingli sõnumi osas kaasata, andis Põhja-Ameerika divisjon välja uue alla 12-aastastele lastele mõeldud õppematerjali. „Kolme ingli kuulutus lastele“ (alla 8-aastastele) ja „Kolme ingli kuulutus tänapäevale“ (lastele vanuses 9–12) autor on Sandy Doran ning see kahe- kuni neljanädalane õppematerjal on nüüd kõigile kättesaadav.

Materjali iseloomustavad sellised märksõnad nagu kogemuslikkus, interaktiivsus, lõiming – see on kaasahaarav materjal, mille kaudu lapsed õpivad tundma kolme ingli kuulutust ning mõistma selle sügavaid vaimulikke põhimõtteid meie usus.

Doran on õppematerjalile lisanud õppeplaani, mis sisaldab ka kriitilise õppimise juhtnööre.

Doran kirjeldab materjali väljatöötamise ajal talle osaks saanud üllatusi ja imesid. „Miks ma selle materjali koostamise enda peale võtsin? Sest Jumal andis mulle igal sammul kindlustunde, et Ta tahab, et ma seda teeksin,“ sõnas Doran. „Kui ka endas kahtlesin või vajasin kinnitust või tundsin, et ma ei tea, mis suunas edasi minna, andis Jumal mulle väga selged juhtnöörid ja ma muutusin alandlikuks.“
Õppematerjal on alates 1. veebruarist üleval kodulehel Three Angels for Kids. Koolitusvideod õpetamiseks ja virtuaalne palvenädal on aadressil Adventist Learning Community.

See uudis on tõlgitud Adventist Review kodulehelt. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat