Kompassi kogudus tähistas 3. aastapäeva

Avaldatud 27.9.2021

Hingamispäeval, 25. septembril tähistas Kompassi kogudus kolmandat aastapäeva.

Kompassi koguduse piiblitööline Krõõt Lõbus sõnas, et aastapäev oli tore, peamiselt olid kohal oma koguduseliikmed, külalisi oli Tallinna III kogudusest ja Tallinna I kogudus saatis Kompassile lillekimbu ning ilusa kaardi isikliku sõnumiga. Muusikaga rikastas jumalateenistust Katariina. „Ta on väga andekas, kõik olid tema viiulimängust lummatud,“ ütles Krõõt ja lisas, et muusikaga teenisid ka teised Kompassi koguduse liikmed.

Aastapäevajumalateenistusel tunnistasid oma läbieludest Jumalaga Toomas ja Siim, kes rääkisid, kuidas Jumal on vastanud nende palvetele ja õnnistanud nii Kompassi kogudust kui ka neid isiklikult.

Krõõt juhatas palveketti. „Igaüks sai kolm eri värvi sedelit, üks oli tänupalve, teine isikliku palvesoovi ja kolmas eestpalvesoovi jaoks. Igaüks kirjutas oma soovid sedelitele ja klammerdasime selle kokku ketiks, mille juures siis koos palvetasime,“ rääkis Krõõt.

Hingamispäevakoolis korrati Joonase koostatud mälumängu Kahootiga möödunud kvartalil õpitud teemasid. „Meie hingamispäevakooli juht Joonas tegi Kahooti terve kvartali peale. Saime proovile panna oma mälu, kui palju õppetükkidest ja Piiblist õpitust mäletame. See mäng oli väga hästi ajastatud – see võttis sama kaua aega, kui tavapärane piiblitund,“ jutustas Krõõt.

Jutluse pidas koguduste liidu esimees Andres Ploompuu, kes isiklikult küll kohale tulla ei saanud, kuid oli salvestanud selleks puhuks videojutluse. Selle tõttu, et Andres ei saanud aastapäevale minna, jäi ära esialgu aastapäeva hingamispäevale planeeritud koguduse organiseerimise koosolek. „Oli kahju, et koguduseks organiseerimine nüüd ära jäi, aga meil on uue kuu alguses koguduse koosolek, kus arutame, millal seda teha saame,“ sõnas Krõõt.

Krõõt on Kompassi koguduses teeninud mõned kuud ning sõnas, et kuna need esimesed töökuud on langenud suvesse, ei saa ta veel praegu öelda, et oleks kogudusse sisse elanud. „Suvel on olnud laagrid, inimesed on reisinud ja olnud ära. Nüüd järgmiste kuudega saan kogudusse ja selle tegemistesse rohkem sulanduda.“

Esmaspäeval, 27. septembril algab Kompassi koguduses uus seminar „Avasta kristlus“, kuhu kutsutakse osalema nii oma koguduse liikmeid kui ka nende sõpru-tuttavaid.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat