Instagramist ristimiseni

Avaldatud 13.4.2022, allikas TEDNews

Nemanja Jurišić vaatas Instagrami nagu 30,6 miljonit inimest iga päev. Aga ta ei vaadanud seal sihitult ringi, ta otsis! Teadlikuna teiste kristlike organisatsioonide esindatusest sellel sotsiaalmeediaplatvormil märkas ta, et Serbia seitsmenda päeva adventistide kogudus ei ole seal hästi esindatud. „Miks keegi midagi ei tee?" oli tema esimene mõte. „Miks mina ei tee midagi?" oli tema teine mõte. Viimane küsimus andis talle tõuke alustada digievangelismi, mille tulemusena on üle kümne teismelise tema digikogukonnast andnud oma elu Jeesusele.

25-aastane elektrotehnika tudeng Jurišić lõi Instagrami konto Prorocanstva (Prohvetid) kolm aastat tagasi. Tänaseks jälgib teda ligi 5000 inimest, kuid ta ei otsinud populaarsust, sest tema eesmärk oli ajendatud soovist jagada evangeeliumi. „Kui ma lugesin Ellen White’i nõuannet minna evangeeliumi sõnumiga ukselt uksele, mõtlesin, kuidas me peaksime seda tänapäeval tegema. Siis mõistsin, et me võiksime seda teha telefonilt telefonile!"

Alguses oli Jurišić üllatunud, et teismelised huvituvad Taanieli ja Ilmutusraamatu ettekuulutustest: „Ma arvasin, et see on vanade inimeste teema, kuid avastasin, et see sõnum on asjakohane ja muudab noorte elu." Kohalikud pastorid toetasid Jurišićit: nad andsid Instagrami konto jälgijatele piiblitunde ning jutlustasid otseülekandes. „Ma olen tänulik nende abi ja toetuse eest. See oli fantastiline meeskonnatöö!"

Nähes suurenenud huvi vaimulike teemade vastu, korraldasid Jurišić ja koguduse juhid iga kuu kohtumisi, kus teismelised said omavahel suhelda ja esitada neid vaevanud küsimusi. See viis esimese retriidi korraldamiseni Serbias Zlatiboris. Üritusel osales ligi kolmkümmend teismelist ja noort täiskasvanut, kes polnud varem kunagi adventistide kirikusse astunud. „Ei nemad ega meie suutnud oma entusiasmi varjata. Oli ilmselge, et Püha Vaim oli nende südames juba pikka aega töötanud," ütles Jurišić. Koos uurisid nad Jesaja 53. peatükki kuni hiliste öötundideni. Mõistes, et neil on veel palju õppida, palusid noored, et peagi toimuks sarnane üritus.

Jurišić on üllatunud oma Instagrami evangeeliumitöö mõju üle: „Mõned inimesed arvavad, et Instagrami-evangelismiks pidamiseks peab iga päev midagi uut postitama, aga mina postitan sisu vaid kord nädalas." Jurišić ei kuluta ka tunde sisu planeerimiseks. „Ma loen Piiblit ja Ellen White’i kirjutisi ning lasen Pühal Vaimul end juhtida." Tulemused räägivad enda eest, sest nagu Jurišić rõõmsalt teatab, on tänu selle teenistuse otsesele ja kaudsele mõjule ristitud üle kümne inimese. „Ma olen üllatunud," ütleb ta, "Püha Vaim on elus!"

Kui Jurišićilt küsitakse tema töö tuleviku kohta, mõtiskleb ta: „Minu unistus on jätkata kolme ingli sõnumi kuulutamist kogu maailmale, igale rahvale, keelele ja hõimule kuni Jeesuse tagasitulekuni.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat