Belgradi kogudus osales misjoniprojektiga raamatumessil

Avaldatud 19.2.2014, allikas TEDNews

25.–27. oktoobrini võttis Belgradi adventkogudus Serbias osa väga tuntud rahvusvahelisest Belgradi raamatumessist. See raamatumess on Serbia külastatuim kultuurisündmus aastas, seal käib enam kui 100 000 inimest. Adventkoguduse kirjastus Preporod on siiani rentinud ühte raamatuletti, ent möödunud aastal üüriti suurem pind, nii et messi raames sai korraldada ka evangeelse sisuga ürituse.

Iga päev oli sisustatud erinevate tegevustega, külastajaid tervitasid adventkoguduse meeskonnaliikmed, kes kandsid Babüloonia naise, Rooma sõduri või keisri kostüümi – need tegelased esindasid võimusümboleid, mida on mainitud Taanieli raamatu 2. peatükis. Jagati lendlehti adventkoguduse väljapaneku kohakaardiga ning reklaamiti raamatut „Taanieli saladused: juudi printsi tarkus ja unenäod paguluses“ (autor Jacques Doukhan). Nimetatud raamat oli ka varem serbia keeles olemas, ent messi tarvis tiražeeriti uus trükk.

Raamatuid müüdi, ent iga ostja sai kaasa dokumentaalfilmi Taanieli raamatu 2. peatüki kohta. Inimestele pakuti võimalust saada osa Piibli prohvetikuulutusi käsitlevast kirjalikust kursusest ning jagati Belgradi kogudust ja selle eesseisvaid tegevusi tutvustavaid materjale. Inimeste tähelepanu köitsid kostümeeritud tegelased Piibli aegadelt ning paljud soovisid nendega pilti teha – messihallis oli ka Nebukadnetsari unenäost pärinev kuju.

Messil müüdi 339 Taanieli-teemalist raamatut, jagati 346 DVD-d dokumentaalfilmiga, anti edasi 341 kirjaliku piiblikursuse kaarti, jagati enam kui 700 kutset evangeelsele seminarile.

Projektiga ei kõnetatud üksnes messil osalenud külalisi, vaid ka teisi raamatukaupmehi. Novi Sadi suurima raamatukaupluse omanik pöördus Preporodi juhi pastor Dragan Pejovski, jagamaks oma muljeid. Ta kommenteeris, et Preporodi külastas võrreldes paljude teiste boksidega enim inimesi. Tema ettepanek oli, et kirjastus Preporod peaks raamatutele panema võimalikult köitvad pealkirjad, nii et neid raamatuid saaks müüa tema raamatupoes. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat