4. päev 40-päevane palveaeg

Avaldatud 6.5.2022, autor Kaile Tuvi

„40 päevane palveaeg ja mu vend Alain“

Jerry Paige (Peakonverentsi pastorite ühenduse sekretär)

Mu vanem vend Alan oli noorena väga metsik, olles suurema osa oma elust Issandast ja kirikust eraldatud. Tema enesekeskne elu maksis talle lõpuks tema esimese abielu ja lahutuse. Karjäär tervishoius oli talle palju raha teeninud, kuid siis kaotas ta suurema osa sellest rahast. Aeg-ajalt püüdis ta kogudusega rohkem seotud olla, kuid tema elustiil ja harjumused tõmbasid ta alati tagasi ellu ilma Issandata. Meie pere, sealhulgas meie vanemad, palvetasid aastaid Alani eest, et ta annaks oma elu täielikult Jeesusele.

2010. aasta sügisel otsustasid mu noor pastorist poeg Zac ja tema naine Leah valida Alani üheks seitsmest inimesest, kellele Andrewsi ülikoolis 40 päevasel palveajal keskenduda. Umbes sel ajal tundsin ka sügavat tungi tema päästmise eest tugevalt paluda. Hämmastavad asjad hakkasid juhtuma, kui Jumal lubas teatud olukordadel Alani ellu tulla.

Alanit hakkasid ründama suured traumad. Tema teine naine jättis ta maha ja tal süvenes diabeet, mille tagajärjel tuli amputeerida Alani jalg. Alani elus tundus kõik valesti minevat. Kuid ühel päeval haiglavoodis lamades pöördus Alan lõpuks Jeesuse poole ja ütles: „Ma annan oma elu täielikult sulle.“ Me kõik ülistasime Issandat.

Tema kallis tütar Christy aitas Alanil suhteid Jumala ja kirikuga taas üles ehitada. Alain süttis mõneks ajaks teistele tunnistades ja kirjandust välja andes. Kuid nagu teate, ei anna Saatana väed kergesti alla, kui nad näevad, et üks nende vangidest leiab Jumala. Ta hakkas libisema oma vanadesse harjumustesse ja kõikus üles-alla, tundes lõpuks,et on liiga halb, et saada päästetud ning loobus taas oma vaimsest teekonnast.

Alan ütles mulle ühel päeval, et ta tundis, et lihtsalt ei suuda vajalikke muudatusi teha ega suudaks igavesti koos Issandaga elada. Jagasin uuesti pühakirjasalme Issanda väest meid päästa ja õhutasin teda mitte alla andma. Ma ütlesin: „Sinu perekond ei lepi sellega ja me jätkame sinu eest intensiivselt palvetamist. Jeesus saab sind päästa!”

Christy viis teda pidevalt väikesesse kogudusepistikusse, kus armastati Alanit ja ta nautis nende osadust. Christy veenis teda minema diabeedi taastumise seminarile. Alain rääkis meile naerdes, et sai oma külmikus olevast rämpstoidust lahti, nagu seminaril soovitatu, ja külmkappi ei jäänud enam midagi!

Reede õhtul alustas kohaliku koguduse evangelist evangeelset sarja, milles see väike kogudusepistik osales. Christy viis Alani sel õhtul esimesele kohtumisele. Kokkuvõtvad pöördumises kutsus evangelist inimesi üles tegema oma kaardile märkme, kui nad tahavad olla koos Jeesusega taevas. Christy rääkis, et Alan märkis oma soovi suurte tähtedega – „Alistunud ja Jeesuse õigusega taas kaetud!“

Sel õhtul leiti Alan raske insuldi tagajärjel surnuna oma köögipõrandalt. Millist Jumalat me teenime! Ta leidis oma elu viimasel minutil viisi, kuidas mu vend Alani päästa! Alan oli 75-aastane, kui ta suri; meie pere ja teised olid tema eest palvetanud terve elu!

Kas sa oled aastaid kellegi eest palvetanud ega ole veel näinud teda Jeesuse juurde tulemas? Mitte kunagi, mitte kunagi ära anna alla !

Kui ma pidasin Alani mälestusteenistust ja kuulasin kahe lahutatud naise, kahe armastava tütre, paljude sugulaste, pidutsevate sõprade ja töökaaslaste rõõmsaid kiitusi, oli mu süda nii täis rõõmu ja kiitust Jeesusele Tema väe eest päästa igaüht, kes vaid soovib, igal ajal! Mu kallid vanemad olid surnud palju aastaid enne, kui Alan lõpuks Jeesuse juurde tagasi tuli. Milline üllatus on see ülestõusmishommikul, kui nad Alanit kallistavad ja alustavad koos Jeesusega igavikku!

Kutsun teid üles neid 40 palvepäeva tõeliselt ära kasutama. Püüdke ette kujutada, mida meie lõpmatu Jumal saab teie heaks ja teie kaudu teha, kui tõstate innukalt Tema poole tooma palvesoovid! Ta on Jumal „ kes meis tegutseva väega võib korda saata palju rohkem, kui oskame paluda või isegi mõelda“ (Efeslastele 3:20)

Väljakutse südamele

Kas teie elus on keegi, kes on kinni sügavas pimeduses? Või äkki tead kedagi, kes kõndis Jumala juurest ära või keegi, kes ei näi kunagi kuidagi suutvat Jeesuse juurde jääda? Sellel inimesel on lootust, isegi kui kõik tundub lootusetu. Ja me ei tohiks kunagi loobuda palvetamisest, eestpalvetest ja nende väärtuslike inimeste päästmise nimel töötamisest.

Kes teile tänase tunnistuse üle mõtiskledes meelde tuleb? Millised nimed võivad vajada teie igapäevast ja pidevat eestpalvet?

Palveüleskutsed

  • Palvetage, et Jumal õpetaks teid nende 40 palvepäeva jooksul abivajajate jaoks „tühimikku täitma“ (nende ja Jumala vahel).
  • Palvetage nende  seitsme inimese eest oma nimekirjas ja palvetage nende mis tahes vajaduste eest, mida teate neil olevat.
  • Palvetage nende vajaduste pärast, kes on hiljuti kaotanud oma kodu või lähedased tulekahju, üleujutuse, haiguse või muude loodusõnnetuste kaudu.
  • Palvetage kõigi tuttavate misjonäride eest, kes on kodust või perest eemal, et nad võiksid oma teenimistööd olla täidetud rõõmuga.

Varasemate päevade materjali leiad siit.

 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat