32. päev 40-päevane palveaeg

Avaldatud 3.6.2022

Kui Püha Vaim valitseb

Tunnistus Don MacLaffertylt

Üks naine lähenes häbelikult mu naisele Aprilile ja minule Kanada Alberta preeria väikeses kirikus toimunud äratuskoosoleku lõpus. 

 „Kas sa tuleksid ja teeksid minu koguduses üleskutse ärkamiseks?“ küsis ta. „Me vajame hädasti taaselustamist!“

„Teie koguduse pastor helistagu mulle ja kui Jumal kutsub meid teie kirikusse, siis me tuleme,“ kinnitasin talle. Kuud möödusid. Ei midagi. Palvetasime tema koguduse eest.

Ühel päeval helistas pastor ja kutsus mind oma kogudusevanematega rääkima. Sõitsin läbi lume, palvetades teekonnal olles. Astusin kirikusse ja värisesin. Kõndisin mööda pimedat koridori ja lõpuks leidsin kõrvaltoa, kus oli väike ring heitunud juhte ootamas võimalust rääkimiseks.

Pärast lühikest palvet kutsuti mind jagama. Rääkisin sellest, millist Jumala tegutsemist olime näinud teistes kogudustes ja koolides. Rääkisin rõõmsalt Jumala väest kutsuda kõiki meeleparandusele, andestusele ja elama muudetud elu. Nad kuulasid täielikus vaikuses. Liiga palju vaikust.

„Palun rääkige mulle oma kirikust,“ kutsusin ma neid üles.

„Noh...” alustas üks: „Äratuskoosolekute nädal ei töötaks siin kunagi!” Teised hääled kõlasid: „Me oleme siin liiga hõivatud, et tulla välja rohkem kui ühel või kahel õhtul. Oleme täielikult killustatud kultuuri ja riikide poolest, kust me pärit oleme. Me ei tule kokku mitte millegi jaoks.“ Lõpuks võttis teine ​​juht selle kokku: „Siin ei toimu ärkamist.“

Ma hingasin sügavalt sisse, ütlesin mõttes palve ja vastasin: „Jumal suudab kõike teha. Jumalaga koos pole miski võimatu." Juhid vaatasid maha, tänasid, et tulin ja saatsid mind ukse juurde.

Kuid Jumal puudutas sealt ühe või kahe vanema südameid. Nad hakkasid palvetama. Nad palvetasid ja palvetasid. Jumal kuulis. Sain neilt kutse minna tegema üleskutset ärkamiseks ning kuulates Püha Vaimu häält,  April ja mina läksime!

Palusime, et nad koguksid enne äratuskoosolekuid palvemeelselt võimalikult paljud üheskoos palvetama ja koolitaksid nad väikegrupi juhtideks. Nad nõustusid. Tulime määratud õhtul ja astusime avarasse kirikusse, lootes leida eest kolmkümmend-nelikümmend palvepartnerit. Üks inimene töötas palavikuliselt koosolekuks valmistumise nimel. Lõpuks ilmus kaheksa-üheksa inimest kohale. Paljud neist jäid hiljaks. Nad ütlesid, et see polnud tõesti parim õhtu kohaletulemiseks. Me palvetasime koos nendega, varustasime nad vajalikuga ja jätsime endast maha väga mureliku koguduse. 

Jumal andis meile märku, et tuleksime ka teist korda palvetama ja inimesi koolitama. Kogudus lubas inimesi juurde leida. Koolituseks määratud õhtul saabusime suurte lootuste ja ootustega. Siiski ilmus sel korral veel vähem inimesi kui esimesel korral. Aga me laskusime põlvedele, palvetasime ja nõudsime Jumala tõotuste täitumist.

Üks väike poiss, nimetan teda Dexiks, istus meie palveringis oma ema kõrval. Ta viipas käega, et mu tähelepanu pälvida. „Kas ma võiksin olla väikegrupi juht?" pahvatas ta. Ta oli noor, väga noor, ometi tundis ta ärkamise vastu rohkem kirge kui kõik täiskasvanud kokku. 

„Jah, saad küll!“ kinnitasin talle. „Moodustage oma emaga meeskond. Te saate koos töötada.“ Tema naeratus oli kuust suurem. Tema ema silmad olid helged ja pisaratest säravad. Jumal sosistas mu südames: „Väike laps juhib neid.“

Saabus esimene äratuskoosoleku õhtu. Dex ja tema ema istusid ees ringjalt paigutatud toolidel samal ajal kui ma kutsusin üles ärkamisele. Nad juhtisid oma väikest gruppi Sõnas ja palves. Püha Vaim oli kohal.

„Homme õhtul tuleb vähem inimesi kohale,“ ennustas üks kohalolija esimeselt koosolekult lahkudes. Me aga rühkisime edasi. Iga päev palvetasid mõned meist selle koguduse iga liikme eest, sõltumata sellest, kas need liikmed veel koguduses käisid või mitte. Palusime, et Jumal puudutaks iga inimese südant Püha Vaimu armastuse ning väega. Me palusime Jumalal teha seda, mida ainult Tema suudab teha.

Ja igal õhtul tuli rahvast juurde, ja mitte kaks või kolm, vaid palju. Tulid noored ja vanad. Töölt tuldi tööriietes. Tulid inimesed, kes polnud kaua aega kirikus käinud. Kui Püha Vaim puudutas südameid, hakkasid inimesed mööda tuba ringi käima. Nad sirutusid inimesteni, kellega nad polnud kunagi rääkinud ja istusid enne koosolekuid nendega koos sööma. Üksteise peale kibestunud inimesed tunnistasid seda ja palusid andestust. Kõva südamega inimestel avanes süda Jumala armastuse vastuvõtmiseks, mõnel esimest korda elus.

Püha Vaim töötas! Jumal valgustas pimedust, et koguda kokku neid, kes olid laialipillutatud, et nad võiksid olla taas Jumala perekond. Seda Püha Vaim teebki!

Don MacLafferty on organisatsiooni In Discipleship asutaja/president. Jumal on pannud Doni ja tema abikaasa Aprili südamele kutsuda noori ja vanu igapäevasele ärkamisele koos Jeesusega tema Püha Vaimu väe kaudu. Nad mobiliseerivad kogudusi ja koole, et teha koostööd vanemate varustamisel, kui nad oma lapsi jüngriteks kasvatavad ja neid misjoniks ette valmistavad.

Südame väljakutse

Palve ja ärkamine käivad käsikäes. Tänane tunnistus on selle täiesti selgeks teinud.

Kuidas teie kirikus lood on? Kas ärkamisest on puudus? Kas see võib olla sellepärast, et seal puudub tõsimeelne palvetamine? Kas Jumal võib-olla kutsub teid palvetama, et teie kogudus ärkaks? Miks mitte leida oma kogudusest palvekaaslane ja paluda, et Jumal teid juhiks, kui palvetate üksikisikute, olukordade ja kohaliku koguduse taaselustamise eest?

Kujutage vaid ette, mis juhtub, kui laseme Püha Vaimul enda keskel tegutseda!

Palve üleskutsed:

● Palvetage oma koguduse ärkamise eest ning selle eest, et teie pastor(id) ja kogudusevanem(ad) täituksid Vaimuga.

● Palvetage, et Jumal annaks teile palvepartneri või isegi mitu palvepartnerit, et ärkamise pärast palvetada.

● Palvetage, et Püha Vaim valataks välja kõigi divisjonide, liitude ja kohalike
kogudusejuhtide peale, samuti toetavate teenistuste või liidrite peale.

● Palvetage, et vastaksite sellele, kuidas iganes Püha Vaim juhib, isegi kui see tähendaks usus välja astumist, võib-olla isegi „Jordani” ületamist.

● Haarake kinni Hesekieli 36:25–27 ja Hesekieli 37 tõotustest ja vaadake, kuidas Jumal toob tõelise ärkamise. Vaimselt surnud inimesed ja kogudused saavad elada Püha Vaimu läbi!

● Palvetage oma palvenimekirjas oleva 7 nime eest.

 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat