36. päev 40-päevane palveaeg

Avaldatud 7.6.2022

Esimene ingel

Ma nägin teist inglit keset taevast lendavat; sellel oli igavene evangeelium, et kuulutada evangeeliumi neile, kes elavad ilmamaal – kõigile paganahõimudele ja suguharudele ja keeltele ja rahvastele. Ja ta hüüdis suure häälega: „Kartke Jumalat ning ülistage Teda, sest Tema kohtumõistmise tund on tulnud, ning kummardage Teda, kes on teinud taeva ja maa ja mere ja vete allikad! – Ilmutuse 14:6–7

Kohustus Jumalat kummardada põhineb tõsiasjal, et Tema on Looja ja et Temale võlgnevad kõik teised olendid oma olemasolu. Ja igal pool Piiblis, kus on toodud välja nõue austada ja kummardada Teda paganate jumalate asemel, on viidatud ka tõenditele Tema loovast väest. – Lift Him Up, lk 51

Südame väljakutse

Seitsmenda päeva adventistidel on ainulaadne prohvetlik kutse kuulutada sõnade ja tegudega kolme ingli kuulutust kogu maailmale, valmistudes Jeesuse teiseks tulekuks. Kolme ingli kuulutuse aluseks on igavene evangeelium. Hea uudis on, et Jeesus on sinu Pääste. Võttes Teda vastu elava usuga, saad sa puhastuse ja võidu patu üle ning igavese elu.

Esimese ingli sõnumi võib kokku võtta järgmiselt: Jumal on sinu Looja. Sellepärast oledki Sa Tema poolt armastatud ning sul pole vajadust ennast või mistahes ebajumalat kummardada. Tema loominguna ja vastusena Tema armastusele, on sul võimalik peegeldada Tema armastavat iseloomu, eriti praegusel ajal, mil elame viimse kohtu päevadel.

Kas sa võtad läbi Jeesuse vastutuse oma lõpuaja identiteedi eest ja lased Tema elul enda elu kaudu elada? Kas sa usud, et see intiimne suhe Jeesusega võib anda sulle viimse kohtuotsuse suhtes kindlustunde?

Palvesoovid:

● Palvetage, et Jumal saaks austatud teie elus teie looja ja lunastajana.

● Palvetage oma lõpuaja identiteedi selgemaks mõistmiseks Jeesuses.

● Palu, et Jumal aitaks sul teada, kellesse võid oma kindlustunde panna

kohtuotsuse ajal?

● Palvetage meie vendade ja õdede eest, kes elavad piirkondades, kus on valitsuse konfliktid ja usuline mahasurumine.

● Palvetage selle pärast, kuidas saaksite selles maailma osas olevaid usklikke toetada.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat