11. päev 40-päevane palveaeg

Avaldatud 13.5.2022

Lõhn nagu inglil

Autor Sebastien Braxton

Kui ma uksele koputasin, paotas väikest kasvu keskealine naine ust, et mind tervitada. Asusin selgitama, et müün ukselt-uksele kristlikku kirjandust. Ta katkestas mind kiiresti ja küsis, kas saaksin homme tagasi tulla. Ta näis emotsionaalselt häiritud. Toetusin oma kogemusele ja vastasin:„Proua, me tavaliselt ei tule tagasi. Seega, kui te pole huvitatud, on kõik väga hästi. Meil on mõned näidisraamatud, mida võin teile pakkuda umbes kümne kuni kahekümne dollari eest. . .” Ta ei teinud jällegi mu kommentaarist välja ning  palus, et ma järgmisel päeval tagasi tuleksin. Nõustusin ja lubasin tagasi tulla. Uks sulgus kiiresti.

Vaatamata  kangekaelsele vastupanule Pühale Vaimule, naasin ma tema koju. Enne kui jõudsin koputamisega ühele poole, avanes uks ja ta kutsus mind sisse kööki ootama. Olin nii veendunud, et see saab olema ajaraiskamine, et ma ei toonud isegi kõiki oma raamatuid kaasa. Peagi kahetsesin seda otsust. Silma all ootas tühi pangatšekk, mis oli juba allkirjastatud. See tähendas, et ta oli valmis raamatuid ostma; ta pidi lihtsalt hinda teadma. Hakkasin Püha Vaimu ees vabandama usu puudumise pärast.

Naastes märkas ta oma töölauale pandud väljapanekut ja ütles: „Ma ostan kõik teie raamatud, kui saate mulle ühele küsimusele vastata.“

Ma ütlesin šokeeritult: „Muidugi, mida iganes te soovite!“ 

„Kas sa oled ingel?“  küsis ta.

Raputasin pead. „Ei, proua, ma ei ole ingel.“

„Oled sa kindel, et sa pole ingel?“ küsis ta kahtlustavalt silmi kissitades.

„Jah, ma olen kindel. Võite mu ema käest küsida. Ta ütleb sulle,” ütlesin kergelt naerdes. Küsisin siis uudishimulikult: „Miks te seda minult küsite?“

Tema vastus muutis kogu minu arusaama sellest, kui seotud oli Jumal meie kokku viimisega. Naine rääkis mulle, et nägi aasta tagasi und, kus ta pidas dialoogi ingliga, kelle nägu ta selle heleduse tõttu ei näinud. Kui ta ärkas, arvates, et see oli vaid unenägu, tõusis ta istukile ja taipas, et sama ingel on tema voodi jalamil! Ingel lendas kiiresti aknast välja ja ta jooksis akna juurde nii kiiresti kui suutis, et teda näha, kuid tulutult.

Kui ta pea aknast taas sisse tõmbas, heljus toas endassehaarav lõhn. Lõhn oli meeldiv, kuid võõras. Ta hakkas otsima lõhna allikat. Ta nuusutas iga parfüümi, kölnivett, ürti, essentsi, õhuvärskendajat ja mis tahes lõhna, mida ta leidis. Ükski neist ei sobinud. Kuni ma tema ukse taha ilmusin. Naine ütles mulle: „Sul oli lõhn! Ma olin nii rabatud, et sattusin paanikasse ja küsisin, kas sa saad homme tagasi tulla. Arvasin, et kui sa oled Jumala ingel, siis tuleksid tagasi. Sa ei valetaks.“

Ja mõelda, et ma peaaegu ei naasnudki! Ma oleksin peaaegu kasutamata jätnud võimaluse olla osa Jumala imest, sest kaotasin rutiinse teenimistöö käigus südamest inimhinged. 

Ta jätkas: „Isegi praegu on teil endiselt see lõhn.“ Palvetasime koos ja kallistasime ning ta soovis koos Piiblit uurima hakata.

Nagu tänapäeva Korneliuse kogemus (Apostlite teod 10), valmistab Jumal praegu kedagi sinu jaoks ette. Usun, et Jumal jättis selle lõhna talle rohkem kui aasta tagasi, et kinnitada selle isiku taevalikku autoriteeti, kes seda lõhna uuesti kannab. Õnneks ei ole Jumal isikute austaja ja ta annab hea meelega sama kogemuse igaühele, kes on teiste päästmiseks valmis. Kui olete valmis alluma Püha Vaimu juhtimisele ja andma end taevale kasutada, siis „lõhnate nagu ingel“ hingele, keda Jumal on valmistanud oma armu ja päästet vastu võtma.

Sebastien Braxton on UX-i disainer, rahvusvaheline esineja ja mitmekordne ettevõtja. Ta on Ellen White'i kirjutiste kaudu helivahenduskogemusi kureeriva mobiilirakenduse Luminate tegevjuht ja kaasasutaja. Ta on loovagentuuri Fiat Lux asutaja, mis konsulteerib usupõhiste organisatsioonidega, et kasutada tehnoloogiat evangeeliumitöös.

Südame väljakutse

Kui teeme end kättesaadavaks kasutamiseks Jumala poolt, korraldab Ta ülevalt poolt juhitud kohtumisi, mis ei ole mitte ainult õnnistuseks inimesele, keda teenime, vaid julgustavad meid ka meie kooskõndimisel Kristusega. Miski pole nii põnev kui Jeesusega koos kõndimine ja teadmine, et Ta töötab meie heaks, kui me ühineme Temaga Tema töös.

Millal sa viimati palvetasid, et Jumal kingiks sulle ülevalt poolt juhitud kohtumisi?

Miks mitte loovutada oma aeg, hirmud, iseennast just praegu Kristusele ja paluda, et ta kasutaks sind täna kellegini jõudmiseks Tema jaoks?

Palveüleskutsed

  • Palvetage konkreetsete ülevalt poolt juhitud kohtumiste pärast täna ja kogu sellel nädalal
  • Palvetage, et Jumal annaks sulle isikliku kontakti, kellega koos Piiblit uurida ja võtaks sinu südamest ära igasuguse hirmu teistega koos õppimise ees.
  • Palvetage meie vendade ja õdede eest Hiinas, kes vaevlevad usulise rõhumise all.
  • Palvetage usklike eest, keda Lõuna-Aafrika Durbanis ja Filipiinidel tabasid üleujutused.
  • Palvetage oma nimekirjas oleva 7 inimese pärast.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat