Peakonverentsi 61. töökoosoleku telgitagustest

Avaldatud 24.5.2022, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide peakonverentsi (PK) töökoosolek on suurim ja vaieldamatult kõige olulisem sündmus, mida ülemaailmne kogudus iga viie aasta järel korraldab. Viimane kavandatud töökoosolek lükati COVID-19 pandeemia tõttu kaks aastat edasi ja toimub nüüd sel aastal 6.–11. juunil Ameerika Ühendriikides Missouri osariigis St. Louis's asuvas America's Centeris. 

Töökoosoleku juhid ütlesid, et edasilükkamisega kaasnes komplikatsioone, mis nõudsid uusi lahendusi, samuti uusi algatusi, mis toovad kasu adventistidele kogu maailmas.

„Ühe töökoosoleku planeerimiseks kulub üheksa aastat," ütles Sheri Clemmer, PK töökoosoleku juhi asssistent. "Üheksa aastat enne istungit valib asukohavalikukomisjon asukohalinna. Nad uurivad võimalusi ja hangivad võimalike linnade ettepanekuid ning külastavad seejärel kõiki linnu. Parimad valikud esitatakse PK nõukogule, kes teeb otsuse."

"Me pidime ootama 18. jaanuari hääletust, mil muudeti koguduse põhikirja, et töökoosolek saaks toimuda ka virtuaalselt. Sisuliselt seal, kus tavaliselt planeeritakse istungit üheksa aasta jooksul, pidime meie selle töö ära tegema kolme kuuga."

Adventkoguduse põhikirja kohaselt peab edasilükatud istungjärk toimuma kahe aasta jooksul pärast esialgset kuupäeva. "Me lükkasime esimese korra 2021. aasta maikuule, kuid COVID ei võimaldanud seda, et saaksime kokku tulla," ütles Clemmer.

Kõigi aegade esimese hübriidkoosoleku planeerimine ei tulnud ilma märkimisväärsete ja enneolematute väljakutseteta. Kuigi digitaalse infrastruktuuri loomine nii suure ürituse korraldamiseks on üks takistus, on vaja teha märkimisväärseid muudatusi ajakavas ja formaadis, et hõlbustada delegaatide osalemist maailma eri nurkadest. 

"Tänavune istungjärk toimub viies keeles," ütles Clemmer. "Inglise, prantsuse, hispaania, portugali ja vene keeles. Selle tõttu on meil vaja mitu Zoomi-sessiooni ja igas neist ruumides töötavat tõlkijate meeskonda ning Zoomi seadmeid iga delegaadi ja keele jaoks. Nii et see mõjutab eelarvet tohutult."

Lisaks sellele tähendab see, et delegaatide virtuaalne ühinemine eri riikidest tähendab, et internetiühendusega võivad kaasneda märkimisväärsed probleemid. Kogu hääletamine toimub sel aastal veebiplatvormil. Need 2177 delegaati, kes on registreerunud St. Louis'is kohapeal osalema, saavad juurdepääsu tugevale netiühendusele ja neile antakse laadimiskabiinid, et nende telefoni aku päeva jooksul tühjaks ei saaks. Sama garantiid ei ole võimalik anda 495 delegaadile, kes osalevad eemalt. 

"Kui keegi soovib Zoomi kaudu koosoleku ajal küsimuse esitada, peab tal olema hea ühendus, et teda kuulda võtta ja talle tagasisidet anda. Samuti vajavad nad head ühendust hääletamiseks. Kui selle tehnoloogiaga on midagi valesti, võib see olla potentsiaalne tragöödia," ütles Silvia Sicalo, PK töökoosoleku korraldamismeeskonna liige. "Seda arvestades oleme täitnud kohapeal nõutava delegaatide kvoodi, nii et oleme selle eest Issandale väga tänulikud. Aga me palvetame ikka veel, et kogu tehnoloogia toimiks!"

Teine väljakutse hübriidsessiooni korraldamisel on ajavööndi erinevused. Tavaliselt kestab PK istungjärk kümme päeva, kusjuures koosolekud jagunevad divisjonide aruannete ja jumalateenistuste vahel. Sel aastal kestab istungjärk vaid kuus päeva, kusjuures ainult neli päeva on koosolekud, mis toimuvad nii hommikul kui ka õhtul. 

"Mõni kuu tagasi saime aru: oh, kui St. Louis'is on reede, on mõne delegaadi koduriigis juba hingamispäev. Kuna virtuaalselt osalevad delegaadid ei osale hingamispäeval koosolekutel, pidime ajakava drastiliselt kohandama," ütles Clemmer. "Kõik koosolekud toimuvad esmaspäevast neljapäevani, reedel on divisjonide aruanded ja hingamispäev on jumalateenistuste päev."

Kuna St. Louis'sse saabuvad delegaadid ligi 200 riigist, on istungi korraldajate jaoks olnud prioriteet kõigi ohutuse ja tervise hoidmine. "Me palvetame, et keegi ei saaks COVID-i nakatuda või seda seal olles edasi kanda," ütles Clemmer. "Kuid meil on St. Louis'is olemas infrastruktuur, et seda ära hoida."

Rakendus, mis peaks lähipäevil kasutusele võetama, võimaldab kõigile koduguduseliikmetele ja delegaatidele lihtsat juurdepääsu igapäevasele otseülekandele ning koguduse ametlikele sotsiaalmeediakontodele ühes kohas. "Saate sotsiaalmeedias suhelda, üksteisega rääkida ja selle kaudu kogu maailmaga ühendust võtta," ütles Sicalo. 

Vaata ka töökoosoleku kodulehte.

"Ilmselt jäävad mõned asjad sellest töökoosolekust siiski puudu," lisas Clemmer. "Sel aastal ei toimu ühtegi füüsilist näitust, kõik on virtuaalne. Enamik muusikaettekanded on virtuaalsed."

"See ei ole lihtsalt töökohtumine," lisas töökoosoleku korraldusmeeskonna liige George O. Egwakhe. "See on vaimulik kohtumine. See on aeg, kus valitakse juhid ja me palvetame nende eest. Ja see on aeg, mil usklikud saavad kokku. Inimesed saavad vaimulikku energiat, et minna tagasi koju ja teha Issanda tööd. See on aeg võrgustike loomiseks."

"Mulle meeldivad need töökoosolekud," ütles Clemmer, kes jääb pärast seda üritust pensionile. "Kui sa töötad millegi kallal nii palju aastaid, muutub see tõesti osaks sinust. Esimesel päeval, kui inimesed hakkavad koridoridesse sissepääsu juurde kogunema, seisad lihtsalt seal ja mõtled: "Oh, nad on siin, jee!" On nii tore koos laulda ja näha, kuidas inimesed taas kokku saavad.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat