Jõgeva kogudus 110

Avaldatud 13.6.2022, autor Kerstin Ploompuu

11. juunil 2022 tähistas Jõgeva adventkogudus 110. aastapäeva. Taevaisa õnnistas pidulisi kauni ilma ja mõnusa osadusega. Hommikul uuriti oma koguduse saalis käesolevat õppetükki Joosepist ja tema unenägudest. Piibliuurimist juhtis koguduse endine pastor Kaido Kask. Saal oli mõnusalt rahvast täis ning tunni alguses ja lõpus kõlasid kaunid laulud Elva koguduse muusikutelt. Lastetunnis räägiti sellest, mis teeb ühe kodu õnnelikuks, ja vaadeldi ning meisterdati tigusid, kellel kodu alati kaasas. Tõdeti, et ka meie kanname kodu oma südames.

Pärast rikkalikult kaetud lauaga lõunat oli külalistel võimalik minna väikesele ekskursioonile Jõgevale ehitatava uue EELK kiriku juba valminud torni. Torn on ümberehitatud vanast veetornist ning on saanud Jõgeval juba omaette maamärgiks. Torni tipust avaneb kaunis vaade linnale.

Kuna väikese Jõgeva koguduse hoone mahutavus on piiratud, suunduti pärastlõunasele kontsertjumalateenistusele EELK Jõgeva koguduse hoonesse. Korraldajate rõõmuks täitus seegi saal armsate külalistega lähemalt ja kaugemalt. EELK koguduse õpetaja Georg Klaase alustas jumalateenistust sooja tervitusega ning avaldas soovi tulevikus rohkem läbi käia ja ühiseid üritusi korraldada.

Kontserdil teenisid muusikaga taas Elva koguduse muusikud ning Airi Allvee koos Rein Kalmusega. Tervituseks said sõna koguduse endised pastorid Mart Vari, Kaido Kask ja Rein Kalmus. Jutlustas samuti varem kogudust teeninud Hele Kulp. Nii lauludest kui ka sõnavõttudest jäi kajama lootus taaskohtumisele kord uues Jeruusalemmas. Samas meenutati soojusega möödunud aegu Jõgeva adventkoguduses.

Õhtul sai taas Pargi tänaval ühises osaduses keha kinnitada ning vestelda vanade tuttavatega ning sõlmida uusi tutvusi. Nii korraldajad kui külalised on tänulikud õnnistatud päeva eest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat