Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris alustas õppetööd adventkoguduse lend

Avaldatud 1.9.2014, autor Janne Kütimaa

27. augustil alustas viis adventisti ülikoolirännakut Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris (KUS) Tartus. Ülikool on riiklikult akrediteeritud, Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidule (EEKBKL) kuuluv rakenduslikku kõrgharidust pakkuv õppeasutus, mis tähistab 20. septembril 25. sünnipäeva. Seekordne koostöö Adventistide Koguduste Eesti Liiduga on põhjalikult ette valmistatud mõlema partneri poolt nõnda, et kummagi koguduse üliõpilased võiksid saada teadmisi just oma konfessioonile omaste eripärade osas.

Tegu on sessioonõppega, mis koosneb üheteistkümnest kolmepäevasest „sessist”. Esimene toimus 27.-29. augustil. Uudseks on KUS-i vanematele üliõpilastele ja personalile see, et koostöö raames on sessid muudetud kolmepäevasteks ja lõpevad laupäeva asemel juba reede õhtul ning kestavad suvel seetõttu ühe sessi võrra kauem. Nominaalajaga õppe kestus on 3,5 aastat ning selle raames omandavad üliõpilased rakendusliku kõrghariduse usuteaduse alal. Nii tervitasidki avaaktusel EEKBKL-i president Meego Remmel ja KUS-i rektor Margus Kask adventiste KUSi õpikeskkonda. AKEL-i president Ivo Käsk väljendas oma kõnes samuti rõõmu koostöövõimaluse üle. 

Ülikool on väike ja hubane. Suhtlemine õppejõududega enamjaolt vahetu ning personal sõbralik. Paljud kursused toimuvad kõikidele üliõpilastele üheskoos, on igati aruteludele stimuleerivad ja Piibli sügavustesse süvenema kutsuvad. Tuleb siiski tõdeda, et tegu ei ole täiendkoolituse, vaid ülikooliõppega, mis nõuab suurt pühendumist õpitööle ka sessidevälisel ajal. Juba esimese kooliskäigu järel naasid üliõpilased koju suure hunniku õpikutega alates heebrea keelest ja Uue Testamendi teoloogia põhijoontest ning lõpetades eetikaalase teosega. Ees ootab ka palju piiblilugemist. 

Ülikoolil on ühiselamu, kus on vajadusel võimalus soodsalt ööbida. Samuti pakutakse kooli ruumes iga päev soodsat lõunat. Arvestatud on ka adventistide eripäraga toitumise osas. Üheks dilemmaks kujunes kohvipausile minek. „Kuidas me siis peaksime seda pausi nimetama?” küsis eetikaõppejõud Meego Remmel, kui kohvipausi aeg kätte jõudis. „Vennad-õed adventkogudusest kohvi ei joo, võib-olla on see kuidagi eksitav nimetus?” Ühiselt jõuti sõbralikule järeldusele, et läheme joogipausile. Õhkkond on sodustanud arutelu ning avardanud mõlema osapoole silmaringi juba senitoimunud loengutes. 

Et haridus saaks võimalikult suureks kasuks olla ka oma koguduses, toimub mitmete ainete puhul adventistidele eraldi õpe. Sedakorda oli näiteks ainet koguduse dünaamika tulnud õpetama Jaanus-Janari Kogerman. Edaspidi on oodata loenguid õppejõududelt Mervi Kalmus, Ivo Käsk, Ergo Naab, Andres Ploompuu jt. 

Veel jõuab ühineda! Kui sul on huvi, võta ühendust ja liitu. Palun siinkohal kõigi üliõpilaste pärast – et see teekond viiks Jumalale lähemale, annaks uusi vaatenurki, kuid kinnistaks neid, mis Jumal südameisse istutanud ning aitaks üha enam leida viise ja vahendeid, kuis jõuda nendeni, kes Teda veel ei tunne. Andku Ta ise kõigile avatud mõistust, vastupidavust ning oma valgustatust sel kooliteel. Et see oleks Tema poolt juhitud igaühe jaoks isiklikult ja ka adventistidele kui grupile!  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat