Lähis-Idas ristiti 11 uut koguduseliiget

Avaldatud 2.10.2015, allikas Adventist Review

Araabia Ühendemiraatides toimunud laagrikoosolekul, kus osales üle 1300 inimese, ristiti Seitsmenda Päeva Adventistide kogudusse 11 uut liiget.

Ristitute arv võib näida väike, võrreldes maailma teiste paikadega, ent see on Pärsia lahe piirkonnas saavutus ja põhjus Issanda kiitmiseks, sest evangeeliumi kuulutamine seal on keeruline.

Adventkoguduse Pärsia lahe piirkonna liikmeskond koosneb peamiselt inimestest, kes on piirkonda tulnud maailma muist paigust ja kes on seal seoses tööga. Kõik 11 vastristitut on seal välislähetuses olevad töötajad.

„Võõramaalastest töötajad kogevad Pärsia lahe piirkonnas seoses hingamispäeval töötamisega väga suurt pinget,” ütles Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika uniooni juht Homer Trecartin. „Nii et see on nende jaoks väga oluline – võtta avalik seisukoht selles küsimuses. Mõne jaoks võib see tähendada töökoha kaotamist ja koju saatmist.”

Laagrikoosoleku peakõneleja Lee Venden esitas kuulajaile kutse anda kõik Jumalale ja arendada Temaga sügavamat suhet.

„Jumal vajab teid. Jumal soovib teie sõber olla. Jeesus soovib olla teie sõber,” ütles Venden, kes töötab pastorina Ameerika Ühendriikides. „Ta soovib teiega aega veeta. Jeesus seisab koputades teie südameukse taga ja ootab, et te Talle avaksite.”

Kuigi Pärsia lahe piirkonnas on adventusklikke olnud alates 1980. aastate keskpaigast, ei olnud kohalik kogudus piisavalt tugev, et maailmakoguduse teiste piirkondade eeskujul laagrikoosolekuid pidada. Esimene laagrikoosolek peeti 2007. aastal Bahreinis.

Pärsia lahe piirkonda kuuluvad Araabia Ühendemiraadid, Bahrein, Kuveit ja veel neli piirkonna riiki – need kõik asuvad niinimetatud 10/40 aknas – piirkond, kus inimesed elavad üldiselt vaesuses ja kus puuduvad kokkupuutevõimalused kristlusega.

Lahe piirkonnas on praeguse seisuga 16 adventkogudust ja umbes 1550 koguduseliiget.

„Palun palvetage õdede ja vendade pärast, kes annavad oma parima, et esindada oma Päästjat ja Issandat Jeesust Kristust. Me peame evangeeliumitöö nimel rohkem pingutama,” seisab Lahe piirkonna avalduses.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat