Zimbabwes ristiti 101 inimest ja ehitati nädalaga uus kirikuhoone

Avaldatud 25.5.2015, allikas Adventist Review

Hingamispäeval, 23. mail ristiti Zimbabwes Darby linnas 101 inimest, kes astusid uhiuude 200kohalisse kirikusse, mis ehitati üles vaid kuue päevaga.

Kiriku ehitamine algas möödunud pühapäeval adventkogudusele kuuluval „zundel”, mis tähendab heinamaad või tööplatsi. Kohaliku koguduse liikmed ehitasid maja nädal aega: päeval ehitati ja õhtul osaleti evangeelsel seminaril.

Adventkoguduse juht Ted N. C. Wilson külastas Derby piirkonda koos Lõuna-Aafrika ja India ookeani divisjoni presidendi Paul Ratsara ja teiste kogudusejuhtidega 17. mail.

„Me pühitsesime kiriku ja ristimine toimus sama päeva pärastlõunal,” ütles Wilson. „Peagi on see kirik rahvast täis. See on väga muljetavaldav! Jumal tegutseb Zimbabwes imelisel moel.”

101 inimest ristiti nädalaajase uurimise tulemusena, sellele järgnes evangeelne seminar.

17. maist kuni 30. maini kestva evangeelse seminari ajal on Wilsoniga ühinenud palju adventpastoreid, kes teevad tööd inimestega, kes on osalenud viimastel kuudel 5000 väikegrupis, mida kohalikud koguduseliikmed on läbi viinud.

Adventistidest vabatahtlikud on ostukeskuses üles pannud ka tasuta kliiniku, kus on arstiabi saanud juba üle 20 000 inimese, paljud neist on osalenud ka seminaril.

Terviseteenused ja Piibli õpetamine on osa adventkoguduse algatusest, mida teatakse tervikliku tervisetöö nime all. Selle raames soovitakse järgida Jeesuse eeskuju, täites inimeste füüsilisi ning vaimseid vajadusi üheaegselt.

Evangeelne seminar lõpeb 30. mail, ristimisele oodatakse umbes 30 000 inimest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat