Taanieli 2. peatüki kuju koopia Ukrainas äratab adventistide koosolekute vastu huvi

Avaldatud 7.4.2017, allikas Adventist Review

See on iga misjonimeelse kogudusejuhi õudusunenägu.

Sa korraldad ürituse väiksemate pisiasjadeni ära. Leiad toimumispaiga, õpetad välja vabatahtlike meeskonna, tegeled logistiliste küsimustega. Aga millegipärast pole reklaam piisavalt efektiivne ja inimesed ei saa teavet koosolekute kohta ning seega ei tule ka kohale.

Seitsmenda päeva adventistid Enerhodaris, Ukraina “energia pealinnas”, hoolitsesid selle eest, et nende puhul nii ei lähe. Olles alati avatud uutele lahendustele, püstitasid nad 8 meetri kõrguse  kuju, et kutsuda inimesi “Minu perekonna tervise” koosolekutele . See on tervisekeskne misjoniprojekt, mis on suunatud inimestele, kes ei pruugi olla valmis tulema kirikusse, kuid tahaksid tutvuda koguduse õpetustega. Jumala poolt kuningas Nebukadnetsarile antud unenäo kuju (Taanieli 2. peatükis) täispuhutav koopia paigutati kesklinna. 55 000 elanikuga linn asub selle riigi lõunaosas.

Sellel aukartust ärataval kujul on eriline tähendus - Piibel räägib, et Jumal avas Babüloonia kuningale unenäos sümbolite kaudu tuleviku. Ukraina seitsmenda päeva adventistid soovivad jagada samasugust valgust Enerhodari ja ümberkaudsete linnade elanikele.

Koosolekud, mis toimusid 4.-18. veebruarini, olid osa laiahaardelisest vaimulikust ja hariduslikust programmist “Vastuvoolu”. Koguduseliikmeid kutsuti küll osalema, kuid eelkõige oli üritus mõeldud kogukonna jaoks. Koosolekute “uudseviljana” soovisid viis inimest saada ristitud.

Koosolekute aruandes teatas Alexander Kozlov, et peale vaimulike seeriakoosolekute oli veel mitmeid ettekandeid ja loenguid tervise, peresuhete ja motivatsiooni teemadel. “Külastajaid julgustati osalema tasuta tervisekontrollis, kus määrati teiste tervisenäitajate kõrval ka riski haigestuda ateroskleroosi (arterilubjastus, rahvapäraselt veresoonte lubjastus - tõlk).” Kozlov märkis veel, et iga koosoleku lõpus kutsuti osalejaid tasuta proovima taimetoitu, mida pakkusid korraldajad.

Seeriakoosolekute lõpp ei tähenda aga veel kooskäimiste lõppemist. Kaks korda nädalas tuleb selle “energia linna” pisike adventkogudus kokku, et jagada omamoodi energiat.

Tervis ja prohvetikuulutused

Piibellike tõdede ja tervisekasvatuse ühendamises peituv jõud avaldus ka Nikolajevi linnas, mis asub Enerhodarist mõne tunni tee kaugusel põhjas. 5.-18. veebruaril toimusid Nikolajevis kogukonnale mõeldud teemakoosolekud “Lootus kõigile”. Tervise-ekspert Olga Ivannikova jagas näpunäiteid tervisliku eluviisi ning kergesti kasutatavate looduslike ravivõtete kohta ning grupp noori kõneles kuulajatele evangeeliumi ja Jumala prohvetlikku sõna.

“Selle programmi üks suur eesmärk oli arutleda piibellike prohvetikuulutuste üle ja näidata, kuidas need on ajaloos täitunud,” kirjutas María Saenko koosolekute kohta. Tema sõnul peeti eriti oluliseks, et koosolekutel rajaneks iga õpetus Jumala Sõnale. “Seetõttu sai meie üleskirjutamata motoks neil koosolekutel: Kui nii ütleb Piibel, siis usun seda; kui see on Piibliga vastuolus, pole see minu jaoks,” kirjutas Saenko.

Erinevalt sellest, kuidas mõnikord avalike koosolekutega läheb, tulid esimese õhtu külastajad järgmisel korral tagasi ja tõid kaasa ka oma sõpru. “Osalejate arv kasvas iga õhtuga,” teatas Saenko.

Viimasel päeval kutsuti külastajaid end kirja panema pühapäeviti toimuvatele piibliõppekursustele.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat