Ukraina noortefoorumil osales üle 200 noore

Avaldatud 29.6.2021, allikas Adventist Review

Mai viimastel päevadel peeti Ukrainas järjekorras neljandat iga-aastast noortefoorumit, seekord kandis see nime LeaderShip (ingl k sõnamäng: leader ship – juhilaev, juhtimise laev, leadership – juhtimine, tlk). Foorumile tuli kogu riigist üle 200 noore, et koos Jumalat ülistada ja arutleda vaimuliku juhtimise teemadel.

Foorumi teema eesmärk oli anda suuremat teadlikkust juhtimise olulisest. „Eesmärk oli motiveerida noori teenima oma kogukonnas ja innustada neid saama pühendunud juhtideks seal, kus nende juhioskuseid vajatakse – koolis, töökohal ja kodus,“ sõnasid korraldajad.

Selleaastase foorumi kõnelejate seas oli pastor ja õpetaja Konstantin Kampen, kel on juhtimises doktorikraad ja tema meelistegevus on strateegiline planeerimine. „Juhi mõju sõltub otseselt tema sisemisest pühendumisest, tema väärtustest ja suhtest Jumalaga,“ tuletas Kampen noortele meelde.

Teine kõneleja, Sergei Antonjuk, kes on meediakeskuse Nadiya TV (Hope Channel) juht, arutles juhtimisega kaasnevate probleemide teemal, kutsudes noori otsima eeskujusid Piibli juhtidest. Noortepastor ja Ukraina noortetöö juht Jevgeni Alehhin rääkis noortele: „Leidke ligipääs oma potentsiaalsete võimete juurde.“

Žõtomiri piirkonna pastor Aleksander Tkatšenko rääkis juhi kasvamisest kriisiolukorras, kuidas eluraskused juhi tugevamaks muudavad. Vinnitsa piirkonna pastor Vladislav Mikula mõtiskles seksuaalse puhtuse ja vastutustunde teemadel.

Foorumi kestel arutleti koos selle üle, kuidas seada eesmärke ja nende poole püüelda, jagati kogemusi ja õpiti ajaplaneerimist, samuti räägiti juhtimisest erinevates eluvaldkondades.

Osalejad kiitsid foorumi positiivset õhkkonda ja rääkisid, et tundsid end loengute, arutelude ja muude tegevuste ajal õnnistatuna.

„Need olid Jumalast õnnistatud päevad,“ ütles Julia Stakhova. „Kõnelejaid kuulates sain vastuseid oma palvetele. Sain uut inspiratsiooni ja uusi teadmisi, mille eest olen Jumalale ja kõnelejatele väga tänulik.“

Üks foorumi korraldajaid, Denis Abubakirov sõnas, et korraldusmeeskond mõistab, kui oluline on ühiskonnas tugeva juhi roll ja mõju. „Oleme viimasel neljal aastal seadnud eesmärgiks noorte juhioskuste edendamise, kuna me kõik saame sellest kasu,“ sõnas ta. „Meie soov on, et noored, kelle potentsiaalil on meie arvates suur jõud, saavad muuta meie keskkonda. Me saime palju positiivset tagasisidet nii esinejate kui ka töötubade praktilisuse kohta. Me täname selle eest Jumalat.“

Foorum lõppes ülistusõhtuga. Iga osaleja sai väikese kingituse, mis tuletab meelde noortefoorumit järgmisel aastal samal ajal samas kohas.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat