ADRA aitab Ukraina põgenikke Venemaal

Avaldatud 28.12.2014, allikas Adventist Review

Palju on kirjutatud sellest, kuidas adventkogudus on ADRA kaudu toetanud Ida-Ukraina inimesi, ent ADRA tegutseb ka Venemaal, Ukraina piiri ääres, pakkudes inimestele süüa, riideid, peavarju ja raha neile, kes on alates aprillist Ukrainast põgenenud.

ÜRO ja Venemaa andmetel on viimase kaheksa kuuga Venemaale põgenenud umbes 810 000 ukrainlast. Paljud neist Rostovi regiooni kaudu, mis on Ukraina idapiiril.

Vene valitsus on avanud põgenikele telklaagrid ja tavalised vene inimesed on põgenikele oma kodu avanud. Humanitaarabi organisatsioonid, nende hulgas ka ADRA, pakuvad oma abi.

„Inimesed olid sunnitud põgenema sõjalise konflikti tõttu, sageli ei olnud neil midagi enamat kui aluspesu seljas, ja nad vajasid absoluutselt kõike,” ütles Kaukasuse misjoni ADRA koordinaator Dmitri Plugatariov.

„Paljud koguduseliikmed avasid põgenikele oma kodu ning ADRA majutab põgenikke Rostovi piirkonna erinevates paikades,” ütles Plugatariov. Adventkogudused üle Venemaa on kogunud kümneid tuhandeid dollareid raha, et põgenikke abistada.

Alljärgnevalt mõned projektid, mida ADRA Rostovi piirkonnas toetab.

Donetski linna (mitte segi ajada samanimelise linnaga Ukrainas) kogudus on majutanud oma kogudusemajja umbes 20 inimest. Koguduseliikmed on pakkunud neile võimalust pesta ja igapäevast sooja toitu. Selles piirkonnas on ka 1000 põgenikuga telklaager, kuhu kogudus on viinud toitu, vett, meditsiini- ja hügieenitarbeid.

Gukovo. Kogudus on teinud koostööd linna erinevate projektidega. Linnas elab umbes 2000 inimest. Alguses jagati põgenikele toidupakke. „Inimesed väljendasid oma rõõmu ja tänulikkust pisaratega,” ütles Plugatariov. „Jumala abiga on see kogudus võimeline toetama 400 perekonda iga kuu,” lisas ta.

Šahti. Selles linnas on umbes 2000 põgenikku ja kohalik kogudus teeb koostööd linnavalitsusega. Esimestele põgenikele jagas kogudus mitme kuu vältel toidukorve, vett, hügieenitarbeid ja meditsiinivahendeid. Kui põgenike arv kasvas, otsustas kogudus abistada pidevalt 350 perekonda.

Dmitriadovski piirkonnas on suurim põgenikelaager, kus on üle 600 inimese, enamus neist lapsed. On ka neid, kes on laagris sündinud. Kogudus varustab laagrit toidu ning esmatarbevahenditega, sinna viidi ka pesumasin, külmkapp, beebiriideid, imikutoitu ja palju muud.

Primorkas elab 700 põgenikku, 200 neist telklaagris, ülejäänud inimeste kodudes. Kogudus ehitas laagrisse WCd. Kuigi Kaukasuse uniooni misjon aitab kõiki põgenikke, on nende südamel eriti adventistid, kes on vägivalla tõttu oma kodu kaotanud. Kogudus on andnud 5000 rubla (sel ajal umbes 175 dollarit) peredele esmatarbeasjade jaoks ning aidanud osta piletid sugulaste juurde mujale Venemaal. Paljud on leidnud peavarju ka kogudusekaaslaste kodudes.

Itar-Tassi andmetel on Rostovi piirkonnas ajutistes laagrites 38 000 põgenikku, nende seas 11 500 last.

Euro-Aasia divisjoni president Guillermo Biaggi kiitis ADRAt tehtu eest ja selle eest, et nad abistavad inimesi, kes on kodust ilma jäänud.

„Me täname neid paljusid ADRA töötajaid, kes on valmis abisatama meditsiini toidu ja riietega,” ütles Biaggi.

Plugatariov sõnas, et on tänulik koguduseliikmetele toetuse eest, mida nad on andnud.

„Pidagem alati meeles, et teistele head tehes teeme head Issandale,” ütles ta, osundades Matteuse 25:40.

Nii Biaggi kui Plugatariov palusid selle piirkonna pärast palvetada.

„Me palvetame nende nii paljude noorte emade ja nende laste pärast, kes vajavad väga meie abi, kui nad on kodust kaugel ja lapsed ei saa käia koolis,” ütles Biaggi. „Nad vaatavad lootusrikkalt tulevikku, millal nad saavad minna tagasi oma linnadesse ja oma elu juurde.”

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat