Poistelaager 2017

Avaldatud 30.8.2017, autor Allan Randlepp

Laagrirohke suvi on läbi saanud ja seljataga on ka kümnes poistelaager, mis toimus sel aastal 9.–13. augustini Rõuges Aedla talus. Laagri kava oli koostatud, pidades silmas poisse vanuses 9–13. Seekord sõitsime veidi vähem ringi ja olime rohkem kohapeal.

Traditsiooniliselt on tegemist kristliku laagriga, kogu tegevus toimub lageda taeva all, sealhulgas toidu valmistamine, ning naised ja tüdrukud pole laagrisse lubatud.

Tähistasime poistelaagri juubelit ja meil rekordarv osalejaid: laagrilisi oli 20 poissi ja 9 meest. Minu käest on ka küsitud, kui palju oli adventkoguduse lapsi ja kui palju kaugemalt. Adventkogudusega tihedamalt seotud lapsi oli 60% ja ülejäänud 40% olid sõbrad ja tuttavad lähemalt ja kaugemalt.

Väikseks traditsiooniks on saanud koos raamatu lugemine. Seekord lugesime igal hommikul, lõunal ja õhtul järjejuttu. Igat päeva alustasime piiblitunniga. Järjejutule ja piiblitunnile lisaks oli palju erinevaid tegevusi.

Laager algas kolmapäeva õhtul, tähtsündmuseks oli traditsiooniline öömäng.

Neljapäeval tegime tööd, nimelt tuli meil läbi kaevata ja rohida liivakattega võrkpalliplats. Samuti mahtus neljapäeva sisse süstasõit, ujumine, vaatetorni ehitamine ja jalgpallivõistlus.

Reedel tegime Rein Kaaseni juhendamisel keemiakatseid ja meisterdasime puust pastakaid, võinuge ja pannilabidaid. Peale õhtusööki said soovijad suitsusauna ja ujuma. Öötaevasse lendas ka veidi ilutulestikku, et tähistada kümnendat poistelaagrit.

Suurema osa laupäevast veetsime  parvede ja süstadega Võhandu jõel Jumala loomingut imetledes. Hilisõhtul võisime jälle suvises öötaevas vägevat tulevärki vaadelda, mis seekord polnud inimkätega tehtud. Tulevärgile järgnes äikesetorm ja vihm, mis väiksemaid veidi hirmutas, aga suurematele päris põnev tundus.

Pühapäeval piilus jälle päike pilve tagant, nii et maastikumäng, mis viis meid Ööbikuorgu, kujunes laagrile meeldivaks punktiks.

Vaatamata sellele, et päris palju sai tehtud, jäi ikkagi üht-teist aja puudusel tegemata. Näiteks ei saanud seekord kala püüda ega vibu meisterdada, samuti ei jõudnud metsa matkama. Aga midagi peab ju järgmiseks aastaks ka jääma.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat