Kommunikatsioonitöölisi innustati koostööle ja uuele mõtlemisele

Avaldatud 27.9.2011, allikas Meie Aeg

Trans-Euroopa ja Euro-Aafrika Divisjon pidasid Sloveenias neljapäevast konverentsi, kus  innustati erinevates valdkondades tegutsevaid meedia ja kommunikatsiooniga tegelevaid koguduse töötegijaid selles keerulises ja pidevalt arenevas valdkonnas teenima ning tutvustati uusi projekte ja väljakutseid nii piirkondlikus kui ka globaalses kirikus.

23.-26. septembrini Sloveenias Lashko linnas aset leidnud adventkiriku kommunikatsiooni suurüritusel osalesid ka ülemaailmse adventkiriku juhid eesotsas asepresident Ben Schouni ja kommunikatsiooni osakonna juhi Williams Costaga. Eesti koguduste liitu esindasid kommunikatsioonijuht Lauri Beekmann ja IT- ja meediaspetsialist Indrek Ploompuu.

“Need kaks Euroopat sisaldavat divisjoni on kommunikatsiooni konverentse ühiselt korraldanud juba mitu korda,” ütles Lauri. “Kokku tulevad nii unioonide ja liitude kommunikatsioonijuhid, ajakirjade toimetajad, erinevate kirikule kuuluvate meediakanalite tegijad ja sel korral ka LifeConnecti projekti niinimetatud internetipastorid. Ühelt poolt on eesmärgiks patareisid laadida ja omavahel kogemusi jagada ning teisalt õppida selles pidevalt arenevas valdkonnas uusi teadmisi ja koguda infot uute programmide ja tegevuste kohta.”

Konverentsi koos juhtinud kahe divisjoni kommunikatsioonijuhid Miroslav Pujic ja Corrado Cozzi rõhutasid Euroopa piirkonna internetiseerumist ning koguduse pühendumist jõuda tänapäevase postmodernistliku inimeseni läbi avatud ja laieneva kanali, kus veedetakse üha enam aega ning mis on kujunenud paljudele peamiseks infoallikaks.

Erinevate ettekandjate sõnumist käis regulaarselt läbi Facebook, millel on ülemaailmselt üle 750 miljoni kasutaja ning mis on sotsiaalsete võrgustike lipulaevaks ja innustajaks. Trans-Euroopa Divisjonis väljatöötamisel olev LifeConnect püüab areneda sarnaseks keskkonnaks, kus adventistid saaksid suhelda ja jagada oma usku tänapäevasele postmodernistlikule inimesele arusaadavas keeles.

Laiemal meediatööl, mis valdavalt seisneb telesaadete (Hope Channel), raadiosaadete (Adventist World Radio) ja internetilehekülgede tootmises, on erinevates riikides väga erinevad võimalused alates 50-liikmelisest meeskonnast Saksamaal kuni ühemehelise ettevõtmiseni Soome unioonis. Ühiselt väljendati tahet ja valmisolekut koostööd suurendada.

“Leppisime kokku ühise suhtluskanali loomises, mis võimaldab meil üksteisega jagada videomaterjali, valmistoodangut, ideid ning teadmisi,” rääkis Indrek. “Ma loen seda väga suureks sammuks. Selline kanal aitab kindlasti meediaalast misjonitööd efektiivsemalt korraldada.”

“Inimestega, kellel on sinuga samad ideed, huvid ja missioon, on alati väga inspireeriv kokku saada. Ka kõige suuremate meediakeskuste rajajad on alustanud unistamisest - see annab endalegi lootust, et ka võimatuna näiv võib saada võimalikuks, kui Jumal seda tahab,” ütles Indrek.

Ka ülemaailmse adventkiriku ajakirjade Adventist Review ja Adventist World toimetaja Bill Knot rõhutas eraldi kohtumisel unioonide ja liitude ajakirjade toimetajatega, et need suured väljaanded on väga huvitatud vastastikusest koostööst ning toodetud materjalide jagamisest piirkondlike väljaannetega.

Konverentsi kokkuvõtvas sõnavõtus rõhutas kiriku asepresident Ben Schoun vajadust uutmoodi mõtlemise järele. “Enamus inimlikust mõtlemisest on tagasivaatav mõtlemine. Uus mõtlemine sisaldab aga tulevikuga arvestamist,” ütles ta.

Uute ideede elluviimisel võivad Schouni sõnul takistuseks olla petlikud moraalsed argumendid. Ta tõi näiteks, et teatud töömeetodid võivad muutuda koguduses justkui moraaliküsimusteks. “Kuid see, kas näiteks ajakirja antakse välja paberkandjal või internetis, ei ole moraaliküsimus,” rõhutas ta.

Ta julgustas töölisi julgetele ideedele ja uuele mõtlemisele. “Uus idee võib avada uusi võimalusi ja uut vaadet asjadele. Uus idee võib sundida valitsevatele mõtetele hinnangu andmisele,” ütles pastor Ben Schoun.

Konverentsi lõppedes saadeti koguduse kommunikatsiooni eest vastutavad inimesed tagasi oma tööpõldudele sõnumiga: “Olge vaimulikud. Olge profesionaalsed”.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat