Colombias õhutati tudengeid misjonitööle

Avaldatud 4.9.2014, allikas Adventist News Network

Ligi 2000 noort – Colombia, Peruu ja Argentiina tudengid ja töötajad – võttis osa adventmisjoni rahvusvahelisest kongressist „Ka mina lähen” (“I will go too”).

Kongressi eesmärk oli motiveerida üliõpilasi ja tööinimesi teenima misjonitöös. Kongressi korraldas Colombia adventülikool Medellinis, see kestis 13. juulist 2. augustini ja oli juba kolmas omalaadne ettevõtmine, edendamaks misjonitööd kogu maailmas. Medellinis oli selline konverents esimest korda.

„Me soovisime inspireerida noori, kes õpivad erinevaid erialasid, et kui nad arenevad akadeemiliselt, saavad nad kasvada ka oma pühendumises ja kires koguduse misjonitöös,” ütles kongressi korraldaja, ülikooli rektor Abraham Acosta. „Meie eesmärk on pärast seda kongressi edendada globaalmisjonit ja õpetada välja ning motiveerida oma noori, et nad läheksid ka väljapoole Colombia piire.”

Lektoreid oli Maailmamisjonist, peakonverentsi globaalmisjoni osakonnast ja Andrewsi ülikoolist, Põhja-Ameerika divisjoni adventistide-moslemite suhete organisatsioonist, Lähis-Ida unioonist ja teistest Põhja-Ameerika organisatsioonidest. Nende sõnum osalejatele oli, et väljaspool oma riiki evangeeliumi kuulutamine on väga oluline.

„Meie suur ülesanne on jõuda inimesteni, kes ei ole kristlased,” ütles peakonverentsi globaalmisjoni instituudi juhataja Cheryl Doss. „Selleks peame tahtma muuta oma praegust evangelismi metoodikat, sest see ülesanne on kiirem kui adventkoguduse kasv.”

Misjonitöö üks olulisemaid aspekte on soov õppida ja kohaneda, ütles Andrewsi ülikooli Globaalmisjoni Instituudi direktor Wagner Kuhn. „Otsige võimalusi õppida ära kohalik keel, et te saaksite kõnetada inimeste südameid. Olge teenijad ja otsige inimesi empaatiaga,” ütles ta.

Medellini ülikool on algatanud juba 18 maakonnas erinevaid evangelismi väljundeid. Üliõpilased teevad koostööd kogudusejuhtidega, et rajada kohapeale mõjukeskus. Tudengid on kaasatud ka haiglate ja hooldekodude tegevustesse.

Rohkem infot kongressi kohta leiad siit.

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat