Riias toimus seminari "Loomine ja tervis" koolitus

Avaldatud 18.4.2019, autor Alla Nõmmik, allikas Balti Unioon (BAUC)

Jumal on seitsmenda päeva adventistide kogudust õnnistanud tervisesõnumiga, mis vastavalt terviseuuringule Blue Zone annab parema tervise ja pikema eluea. Adventistliku tervisesõnumi keskmes on seminar „Loomine ja tervis“, milles kasutatakse kaasaegset keelt ja teaduspõhist informatsiooni.

12.–14. aprillil said kokku Balti uniooni liikmed, kes on huvitatud terviseteenistusest, ja õppisid seminari „Loomine ja tervis“ ning jagasid oma kogemusi seminari läbiviimise kohta. kohal olid seminari „Loomine ja tervis“ esindajad USAst: AdventHealth’i misjonistrateegia juht Robyn Edgerton ja Lynell LaMountain, kes töötab terviseteenistuse juhina.

Robyn panustab oma meeskonnaga sellesse, et töötada välja vahendeid, millega terviseteenistus saaks töötada. Ta on programmi „Loomine ja tervis“ juht, õppekava arendaja ja strateegiajuht. Lynell on lisaks osakonnajuhile ajakirja Lifestyle Magazine toimetaja. Enne praegust tööd oli ta Florida Haiglas programmi „Loomine ja tervis“ vanemjuht.

Mõnikord arvavad inimesed, et tervislik eluviis nõuab neilt suuri muutusi, elurõõmudest loobumist – ja see võib teha julgusetuks. Kuid see ei ole nii. Tervislik eluviis ei pea olema ei raske ega kurb. See võib olla väga rõõmustav. „Loomine ja tervis“ julgustab alustama väikestest sammudest – kui sa ei leia aega, et päevas pool tundi kõndida, siis alusta viiest minutist. Kui tunned sellest ergutust, soovid kindlasti jätkata. Kui sul on keeruline magada 7–8 tundi, püüa voodisse minna 15 minutit varem; kui sa ei suuda loobuda maiustustest, püüa oma söögivalikusse lisada rohkem puuvilju jne. Selliste väikeste muutuste elluviimine ei ole raske, see on võimalik ja see on hea algus teekonnale, mis viib tervisliku ja parema elu suunas, mille Jumal on meile planeerinud.

Koolitusel osalejad õppisid, et „Loomine ja tervis“ tähendab seda, et me lidame iga päeva oma ellu midagi positiivset. Nad õppisid, kuidas julgustada seminaril osalejaid, et nad sooviksid alustada selle põneva ja elumuutva protsessiga, mille Jeesus on meile andnud – elada täiuslikku elu (Jh 10:10).

Osalejail oli aega planeerida ka enda teekonda, oma nägemust, missiooni ja eesmärke. Pärast seda arutasid kõik kolm uniooni liitu, mida oleks võimalik nende territooriumil selle seminariga saavutada.

Tagasisides väljendasid osalejad tänulikkust, et said võimaluse sellisel koolitusel osaleda. Paljud sõnasid, et said uut innustust ja motivatsiooni tervisteenistuses jätkata. Nad mõistsid, et tervisetöö seisneb pigem inimestega ühenduse saamises ja nende juhatamises Kristuse juurde, mitte selles, et tutvustada neile tervislikke eluviise. Nad hindasid võimalust töötada oma visiooni, missiooni ja eesmärkide kallal. Veel rohkem sooviti rühmatööd ja palveaega oma plaanide suhtes. Oli osalejaid, kes sõnasid, et terviklik lähenemine tervislikkusele muutis nende arusaama tervisetööst.

Praegu toimib programm „Loomine ja tervis“ kõigis kolmes koguduste liidus. Me loodame kaasata veel enam kogudusi ja tõlkida materjale, et alustada seminari ka lastele, õpilastele ja venekeelsetele kogudustele.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat