Rakvere ja Jõgeva koguduse laagris tutvuti adventkogudusega Soomes

Avaldatud 10.8.2020

Hingamispäeval, 8. augustil oli Lääne-Virumaal Vainupeal Rakvere ja Jõgeva koguduse iga-aastane laager, mille formaat oli sama nagu varasematel aastatel: koos uuriti õppetükki, saadi osa jumalateenistusest, veedeti vaba aega värskes õhus ning võõrustati külalisi.

Seekord olid laagri peakülalised saabunud Soomest, Sõna ja oma kogemusi jagasid pastor Sakari Vehkavuori ja tema abikaasa Jenneth.  Jutluses rääkis Sakari oma isa näitel suure südamega elamisest, rõhutades empaatilisust ja teiste inimeste tähelepanemist. „Sakari isa Simo, kes oli samuti pastor, suri eelmise aasta sügisel. Sakari rääkis tema kogemustest kristliku usu jagamisel,“ jutustas Rakvere koguduse pastor Toivo Kaasik. „Ta otsis alati võimalus, kuidas leida ligimene ja ilmutada osavõtlikkust ja tähelepanu inimese suhtes ning tunnistada Jumalast. Ükskord haigla ooteruumis leidis ta inimese, kellega rääkida. Simo kinnitas sellele inimesele, et Jeesus armastab teda. See inimene vastas, et keegi ei ole seda talle varem öelnud ja oli väga tänulik selle kinnituse eest,“ meenutas Toivo.

Sakari vanavanaisa pere pöördus adventusku 20. sajandi alguses, kui tema majja tuli adventmisjonär, kes käis mööda maad ringi ja küsis, kas tohib tema majas jumalateenistusi pidada. Vanavanaisa lubas ja nende perest said adventistid. „Sakari vanaonu Toivo Seljavaara oli üks kuulsamaid Soome adventpastoreid,“ rääkis Toivo. „Toivo Seljavaara ja Arvo Arasola – nemad panid Soome adventkogudusele, nagu see praegu on, suure aluse. Toivo Seljavaara oli nii kuulus pastor, et tema tegemisi kajastati ka riiklikes ajalehtedes.“

Pärastlõunal rääkisid Sakari ja Jenneth oma noorusaja kogemustest seoses adventkogudusega. Sakari abikaasa Jenneth on pärit Kanadast ja õppinud kunagises adventkoolis, mida meenutas laagris kui väga ranget ja karmi korraga kooli. Sellest tulenevalt, rääkis Jenneth, oli tal hiljem keeruline mõista Jumala armu. Sakari ja Jenneth kohtusid Inglismaal Newboldi kolledžis õppides.

Laagripäevale tagasi vaadates sõnas Toivo, et päev läks korda. „Jumal õnnistas meid ilmaga, oli augusti kõige soojem päev. Mõnus meretuul oli, saime ujuda, rahvas sai omavahel suhelda. Laagris oli palju külalisi ka teistest Eesti kogudustest.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat