Mai Meie Ajas

Avaldatud 11.5.2023

Seekordse Meie Aja fookuses on sõnapaar „vaimulik tervis“. Pastor Toivo Kaasik kirjutab kristliku elu lähtealusest: „Isiklik suhe Jumalaga on kahtlemata kristliku elu alustala.” ja lisab, et inimesed väljendavad oma suhet erinevalt: “Igaühel on õigus austada Jumalat just nii tundeküllaselt või talitsetult, kuidas on temale omane. Inimeste tundeväljendused on väga erinevad. Ühele meeldib end impulsiivselt välja elada, teine tahab pigem rahus ja vaikuses mediteerida.” Üleilmse adventkoguduse tervisetöö juht Peter Landless kirjutab (tõlke)artiklis: „Me oleme mitmemõõtmelised olendid – vaimsed, emotsionaalsed, füüsilised, sotsiaalsed ja lähisuhetes – iga tahk on teisega lahutamatult seotud.“ Ta lisab kristlikku eluviisi vaadeldes, et „me uurime tervise ja elustiili imesid veelgi olulisemal põhjusel kui lihtsalt isiklik tervis ja heaolu”.

Kevadel lüüakse särama aknad ja tehakse kevadpuhastusi. Õnne Kivinurm kutsub üles lausa kevadreformile: „Vaimuliku elu rõõmud ja võidud ei tule pühendumiseta. Täna on kogu su elu kõige soodsam aeg. Ärgem siis tüdigem sel teekonnal – Jumalal on palju suuremad tarkusetagavarad kui ühelgi kiirlahendusel, mille reklaamid just kevadisel ajal meile nii kutsuvalt vastu sillerdavad. Me ei vaja kiirdieete üheski oma elu valdkonnas, vajame püsivat usuelu.”

Meie Aja misjonirubriigis „Mina lähen” kirjutab Vallo Põldaru Põltsamaa meeste osadusgrupist: „Võtame aega üksteise palvesoovide kuulamiseks ja palveks. Enamus minu vaimulikust kasvust leiab aset just seal – õppides üheskoos tundma Jeesust.” Vallo vaatab selles tekstis tagasi ka enda lapsepõlvele ja paneb lapsevanematele südamele: „Võtke lapsed endaga vaimulikele kooskäimistele kaasa, see jääb neile meelde ja võib muuta nende elu.”

Pastor Hele Kulp dekodeerib 1260 päeva mõistatuse: „Johannes määratleb ajaliselt ühe perioodi, millal on eriliselt raske aeg Jumala Sõna levitada: see on 42 kuud ehk 1260 päeva. /---/ Kõik need kirjakohad viitavad raskele perioodile koguduse elus.”

Enda teekonnast noore koguduseliikmena kirjutab Mariin Tasang, arutledes selle üle, kuidas tema vanemate usust kasvas välja tema isiklik usuelu: „Kui sa oled kirikupingis üles kasvanud, siis kõik eeldavad, et sa astud ristimisvette pigem varem kui hiljem. Kui ma mõtlen koguduse rollile oma elus, siis esimesena tulevad pähe sõnad “vaimulik ja isiklik areng”!”

Helle Kõrgend kirjutab terviserubriigis mängimise olulisest: „Mängimine annab olulise panuse lapse sotsiaalsesse, emotsionaalsesse ja kognitiivsesse arengusse.” ja sellest, kui tähtis on kohelda lapsi armastusega: „Miks me ootame lastelt rohkemat kui see, milleks ise võimelised oleme?”

Suhete rubriigis jätkub üksinduse teema käsitlemine. Krõõt Lõbus mõtiskleb: „Et tunnetada oma väärtust ja kuuluvust, vajame nii Jumalat, perekonda, sõpru kui ka uute inimsuhete potentsiaali.”

Maikuu ajakiri jõuab kogudustesse hingamispäeval, 13. mail. Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot. Maikuu numbrit saab osta nii kohalikest kogudustest kui ka e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat