Septembri Meie Ajas

Avaldatud 6.9.2018

Tarkusekuu Meie Aja fookuses on lõpuaja teema. Otsa saab senine järjejutt „Džungli-Mary” ning alustab uus rubriik.

Ajakirja uusim rubriik on Noore koguduse tee, kus Kompassi väikekoguduse liikmed jagavad iga kuu mõtteid oma tegemistest ja ettevõtmisest ning plaanidest. Septembrinumbris kirjutab koguduse juht Liisu Jallai, vaadates tagasi väikekoguduseks saamise teekonnale: „Jumal andis iga kahtluse ja hirmu jaoks meile kogemusi, mida üksteisega jagasime, ning saime jõudu ja julgust edasi minna.”

Fookuseteemal arutlevad Virve Toom ja Aldar Nõmmik. „Lõpuaeg ei ole lõpp,” kirjutab Virve esmapilgul vastuolulisena näiva väite ja selgitab: „Keskendudes lõpuajale – raskustele, pettustele ja tagakiusamisele – ei saa ometi unustada, et me ootame kohtumist Jeesuse Kristusega, meie Lunastaja ja Kuningaga. Ootame uut algust, uut loodut.”

Aldar vaatab tagasi lõpuaja uskumuse arengule adventkoguduse ajaloos. „Kui Jeesus millerlaste poolt seatud kuupäeval ei ilmunud, killustusid adventistid erinevateks kogukondadeks. Ühte nendest kogukondadest hakati kutsuma sabatarianistideks, kuna neid eristas teistest adventusklikest hingamispäeva pühitsemine laupäeval. See kogukond kasvas jõudsalt ning sellest tulenevalt tekkis vajadus ametlikult organiseeruda.” Sellest organiseerumisest kasvas välja seitsmenda päeva adventistide kogudus, mille identiteedist arusaam lõpuajast ja kolme ingli kuulutusest moodustab väga suure osa.

Augusti ajakirjas alguse saanud Adventist Review’ rubriik Sügavamale võtab seekord vaatluse alla Jumala olemuse: Isa, Poja ja Püha Vaimu üks- ent samas eraldi olemise. „Isa saadab, Jeesus õpetab ja näitab ristil jumalikku armu, Vaim tuletab meile seda armu meelde ja tõlgib selle meie ellu, nii et me võiksime seda veel selgemalt mõista.”

Mervi Kalmus räägib oma seotusest ja läbipõimitusest muusikaga rubriigis Meie Aeg meie ajast: „Isegi see on mul meeles, kuidas täiskasvanud mulle rangelt otsa vaatasid, kui mu värvipliiatsid keset kontserti mööda põrandat laiali veeresid.”

Liidu tervisejuht Allan Randlepp luges Ellen G. White’i “Nõuandeid toitumiseks” ning annab terviserubriigis Meie Aja lugejaile loetust ülevaate.

Need ja teised tekstid on septembri Meie Ajas, mis jõuab kogudustesse eeloleval hingamispäeval, 8. septembril. Ajakirja üksiknumber maksab 2 eurot; ajakirja saab soetada kogudustes üle Eesti ja koguduse e-poest (ka pdf-versioonina).

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat