Adventkogudus soovitab Lääne-Aafrikasse mitte reisida

Avaldatud 12.8.2014, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse tervisetöö juhid manitsevad koguduse ametnikke ja liikmeid mitte reisima Lääne-Aafrika riikidesse sealse ebolapuhangu tõttu. See soovitus tuli ka Maailma Terviseorganisatsioonilt (WHO).

Tervisetöö juht dr Peter Landless (pildil) ütles, et koguduse peakontori ametnikud teevad koostööd Lääne-Aafrika kahe adventkogudusele kuuluva haiglaga, et kaitsta töötajaid ja patsiente viiruse eest. Ebola on Lääne-Aafrika riikides viimase poole aastaga nõudnud juba üle tuhande inimese elu, surnud on ka üks adventkoguduse liige.

27aastane Joenpu Loweal töötas Phebe haiglas Libeerias Bongi maakonnas. Ta nakatus viirusesse oma töökohas.

Landless selgitas, et inimesed väldiksid reisimist Libeeriasse, Sierra Leonesse ja Guineasse, kuni on tagatud kindlus, et epideemia on kontrolli alla saadud. Kõige nakkusohtlikumates paikades soovitatakse vältida ka rahvakogunemusi. Tervitades ja kohtudes soovitab Landless vältida kallistamist.

Kahe adventhaiga tegutsemist monitooritakse erilise tähelepanuga peakonverentsi poolt ja Kalifornias asuva Adventist Health Internationali (AHI) keskuse poolt.

Landlessi sõnul on Libeeria adventhaigla kuulutatud ebolavabaks haiglaks. Libeeria valitsus on andnud korralduse, et viiruskahtlusega patsiendid saadetaks riigihaiglatesse.

Ebola levib kehavedelike ja kudede kaudu. Kõige suurema riski all on tervisetöötajad ja nakatunu pereliikmed. 90% viirusesse nakatunutest sureb. Praegune puhang on viiruse 40aastases ajaloos suurim.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat